Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 2:0Slavia v Plzni opět padla, takže před obhájcem titulu vede ligu už jen o tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Beauguel 1 : 0
Záznam online reportáže

Luxusní šestibodový náskok Slavie se po šlágru kola ztenčil na polovinu, takže jarní ligu už zase je a bude nadmíru zajímavá. Pražané totiž padli v ostře sledovaném duelu na hřišti mistrovské Plzně, kde ji srazili do kolen domácí střelci Chorý a střídající Beauguel. Zápas to byl skutečně hodně vypjatý, takže hlavní sudí Franěk musel v jeho průběhu hned třikrát hledat pomoc u videa. Zatímco trefu Chorého systém VAR potvrdil, vyrovnávací slávistický gól neplatil a ani penalta proti bráně Pražanů se za zákrok Krále nepískala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Viktorie Plzeň, autor prvního gólu proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Až video muselo stvrdit, že Plzeň svou narůstající v samém závěru první půle přece jen zúročila. Slávisté totiž po akci Hrošovského s Limberským završené trefou Chorého hledali spásu u pomezního sudího.

Ten zvedl praporek nad hlavu a signalizoval ofsajd.

„Jasně že jsme to registrovali. Držel ho nahoře, takže nám bylo jasné, že hlavní půjde k monitoru," tušil kapitán Viktorie Roman Hubník, že na hlavním Fraňkovi bude, zda za pomoci videa gól uzná.

Udělal to.

Ukázal ke středovému kruhu, takže domácí se už v nastaveném čase první půle dočkali vedení.

Zaslouženého, protože s přibývajícími minutami Slavii přehrávali a měli navrch. Možná proto, že se kouč Pražanů Trpišovský držel svých zásad a v porovnání se čtvrtečním pohárovým zápasem proti Genku v základní sestavě až na záměnu Škody Olayinkou žádnou rošádu neudělal. Domácí kouč Vrba naopak provedl hned čtyři, což jeho týmu svědčilo.

Po opatrném začátku, kdy obě mužstva přehustila střed hřiště, aby soupeři co nejvíc ztížila kombinaci a nenechala ho hrát, začala po pětadvaceti minutách Viktoria protivníka přece jen přehrávat. Byla pohyblivější, přesnější, dřív se zbavila nervozity, a navíc těžila z rychlého a aktivitou překypujícího Kaymaby, které dělal defenzivě Pražanů problémy.

Pět minut po přestávce udělal sudí Franěk rukami pomyslný obdélník ve vzduchu zase. Souček totiž po centru Bořila dopravil míč za Hruškova záda, jenže praporek pomezního vyletěl i tentokrát nahoru.

Video potvrdilo, že o ofsajd skutečně šlo, takže slávistický nápor v úvodu druhé půle, z něhož se už předtím zrodila velká příležitost Olayinky, se rozplynul do vytracena.

A mohlo být i hůř, protože zákrok střídajícího Krále na čtvrtečního plzeňského pohárového hrdinu Pernicu zaváněl penaltou. Sudí si vzal do třetice na pomoc video, které bylo alespoň podle Fraňkova soudu ke Slavii milosrdné.

Pokutový kop se nepískal a lídr ligy se tak mohl hnát alespoň za vyrovnáním a bodem. Už se Škodou a Van Burenem.

Ostře sledovaný duel ale nakonec rozřešil střídající Beauguel. Stejně jako v jarním ligovém prologu v Mladém Boleslavi hlavou, neboť Havlův centr ho našel v šestnáctce Pražanů nehlídaného a on dokázal, že v něm našel obhájce titulu střelce.

Plzeň už si výhru samozřejmě zkušeně pohlídala, takže Slavia na hřišti obhájce titulu opět padla a na tři body z Plzně čeká už šest let.

Fotbalová liga - 21. kolo:
Viktoria Plzeň - Slavia Praha 2:0 (1:0)
Branky: 44. Chorý, 82. Beauguel. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Kříž - Zelinka (video). ŽK: Limberský, Hubník - Ševčík, Hušbauer, Olayinka.
Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba (67. Petržela), Hořava (89. Bakoš), Kovařík - Chorý (57. Beauguel). Trenér: Vrba.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Ševčík (46. Král), Zmrhal (71. Van Buren)  - Olayinka (76. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: