Hlavní obsah

Klokani vezou zlaté body ze Zlína, Boleslav v nastavení urvala výhru nad Jabloncem

Praha
Aktualizováno

Víkend začal výhrou Liberce nad Duklou. Ze sobotního programu 22. kola fotbalové Fortuna ligy už jsou odehrány tři duely. Zlín doma nečekaně prohrál s Bohemians 0:2. Karviná doma jen remizovala s Teplicemi 1:1 a Olomouc v záchranářské bitvě vyhrála nad Příbramí 2:0. V posledním sobotním duelu Mladá Boleslav vyhrála nad Jabloncem 1:0, když výhru ve třetí minutě nastavení trefil Tomáš Přikryl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce (vpravo) se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Každá série jednou končí. Přesvědčili se o tom fotbalisté Zlína v duelu s Bohemians. Posledních dvanáct ligových duelů s Klokany totiž Zlín vždy proměnil v bodový zisk, třináctý duel v pořadí však prohrál 0:2.

Nepříznivou sérii tak zlomili i Pražané, kteří nevyhráli před bitvou na zlínské Letné deset duelů v řadě. Gól pak vstřelili po 479 minutách hry a úspěšným střelcem nebyl útočník, ale stoper Daniel Krch. Vítězství pak v nastaveném čase pojistil záložník Kamil Vacek a tým trenéra Martina Haška může slavit zlaté body.

Karviná ani na šestý pokus nevyhrála nad Teplicemi, po remíze 1:1 alespoň o bod odskočila poslední Dukle, ale v záchranářských počtech je nerozhodný výsledek pro domácí málo. Přitom Karviná vedla, když se v nastavení první půle trefil útočník Tomáš Wágner. Jenže hosté dvacet minut před koncem z penalty dokázali vyrovnat.

Na Hané se hrála bitva tabulkových sousedů, kteří patří do skupiny bojujících o záchranu. Lépe duel zvládla domácí Sigma, jež na domácím hřišti potvrdila poslední vítězství z vršovického Ďolíčku. Středočechům nebyly nic platné posily, které přišly do Příbrami v týdnu před utkáním. Matoušek ani Chaluš se neprosadili.

Jablonec po porážce v Mladé Boleslavi ztrácí dál bod na třetí Spartu. Severočeši potvrdili, že se jim proti týmu z města automobilů nedaří. Vyhrál totiž jen jediný z posledních devíti vzájemných duelů. Tentokrát sice tým trenéra Petra Rady uhlídal kanonýra Komličenka, ale v nastavení stejně inkasoval od Tomáše Přikryla.

Program 22. kola:
Pátek
Liberec - Dukla 2:0
Sobota
Zlín - Bohemians 0:2
Branka: 27. Krch, 90. Vacek.
Karviná - Teplice 1:1
Branky: 45. Wágner - 72. Hora z pen.
Olomouc - Příbram 2:0
Branky: 27. Plšek, 90+3. Zahradníček.
Mladá Boleslav - Jablonec 1:0
Branka: 90+3. Přikryl.
Neděle
17:00 Sparta - Ostrava
Pondělí
18:00 Slavia - Slovácko
18:00 Opava - Plzeň

Reklama