Hlavní obsah

Zlín - Bohemians 1905 0:2Klokani šokovali Zlín a po deseti zápasech se dočkali výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Krch 0 : 1
90. Vacek 0 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Bohemians 1905 ve 22. kole první ligy zvítězili ve Zlíně 2:0. Klokani po deseti utkáních v nejvyšší soutěži vyhráli a utnuli sérii bez vstřeleného gólu, která trvala 479 minut. Naopak domácí pošesté za sebou prohráli.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Lukáš Železník ze Zlína a Daniel Krch z Bohemians v ostrém hlavičkovém souboji během utkání nejvyšší soutěže fotbalistů.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu patřil zlínským hráčům, kteří si vytvořili mírnou územní převahu, z níž vytěžili v páté minutě standardní situaci a Poznarovu hlavičku do náruče brankáře Fryštáka.

Jenže nápor domácích byl příliš jednotvárný, chyběla mu myšlenka a hlavně finální přihrávka, která by překvapila zformovaný obranný blok Pražanů. Ti toho využili a postupem času vyrovnali hru.

Bohemians těžili i z rychlých brejků. Ljovin promáchl při centru z levé strany a Reiter pálil nad po dlouhém pasu a sprintu z hloubi pole. Přesto se "Klokani" dočkali vedení.

Po necelé půlhodině se do zlínského vápna snesl centr, Hůlka nejprve trefil tyč a ve skrumáži uklidil míč do sítě Krch.

Zlín se stereotypu nezbavil ani po inkasovaném gólu. Blízko k vyrovnání byl Železník a posléze i Poznar, ale ani jeden neprolomil jarní střelecké prokletí Zlína.

Pokud prokřehlí domácí diváci čekali po změně stran od svých hráčů nějaké zlepšení, jenže byli rychle vyvedeni z omylu. "Ševci" hráli pomalu, vázla u nich kombinace, přechod do útoku nefungoval.

Bohemians tak stačilo bránit a tu a tam zaměstnat defenzívu Zlína. Blízko k navýšení náskoku měli v 64. minutě, kdy po obléhání Dostálovy branky jako poslední střelecký aktér selhal Záviška.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí přece jen zmobilizovali všechny síly a vrhli se do útoku. V 75. minutě nastřelil novic v základní sestavě Zlína Čanturišvili břevno, ale na jeho bombu už v koncovce nikdo ze spoluhráčů nenavázal. Zlín se dožadoval i pokutového kopu za souboj Bartka s Džafičem, ale sudí to jako faul neposoudil.

Tlak domácích gradoval v samotném závěru, ale bez efektu. Naopak ve třetí minutě nastavení po brejku pojistil výhru hostů Vacek svým premiérovým ligovým gólem po zimním příchodu do Bohemians.

22. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
Branky: 29. Krch. 90.+3 Vacek. Rozhodčí: Zelinka - Vasjuk, Leška. ŽK: Čanturišvili - Ljovin, Bartek, Vacek. Diváci: 3065.
Zlín: Dostál - Holík (77. Jakubov), Buchta, Bačo, Bartošák - Matejov, Hnaníček, Jiráček, Čanturišvili - Poznar, Železník (63. Džafič). Trenér: Pivarník.
Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Záviška, Reiter (77. Dostál) , Ljovin, Vacek, Bartek - Vaníček, Puškáč (65. Koubek, 89. Jindřišek). Trenér: M. Hašek.

Reklama

Související témata: