Hlavní obsah

Slavia zvládla derby s Klokany a znovu odskočila Plzni. Teplice udolaly Opavu

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie dál vévodí tabulce první ligy. Na sobotní výhru plzeňského mistra nad Jabloncem (1:0) odpověděli sešívaní v neděli pohodlným vítězstvím 3:0 v pražském derby proti Bohemians 1905 a znovu svému západočeskému pronásledovateli odskočili na rozdíl tří bodů. Ve druhém nedělním duelu 23. kola soutěže zvítězily Teplice nad Opavou 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z vedoucího gólu proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Tlak Plzně? S tímhle na slávisty nechoďte... Sešívaní sice po sobotě vedli tabulku už jen díky lepšímu skóre, ale před cestou do Sevilly k úvodnímu utkání osmifinále Evropské ligy zabodovali naplno a zvedli si sebevědomí. Červenobílí rozhodli vršovické derby dvěma brankami už v první půli. Po neuznaném gólu domácího Davida Puškáče kvůli předchozímu faulu na opačné straně proměnil penaltu Tomáš Souček a pak se trefil Milan Škoda. Pojistku přidal po přestávce Josef Hušbauer.

Slávisté zahrávali už třináctý pokutový kop v ligové sezoně, osmý z posledních devíti kol a s Bohemians neprohráli devětkrát v řadě. Ďolíček dávno není nedobytnou tvrzí. Klokani od července doma v lize jedenáctkrát (!!!) za sebou nezvítězili a v posledních čtyřech zápasech tam ani neskórovali...

Slezané na teplických Stínadlech nevyhráli ani v jednom z osmi pokusů, tentokrát ovšem nedali kůži lacino. Dvakrát dokázali odpovědět na góly domácích, ale vyrovnat už nestihli. Tepličtí si tak v jarní části nejvyšší soutěže připsali první výhru.

První fotbalová liga - 23. kolo:
Pátek
Ostrava - Zlín 1:2
Sobota
Příbram - Karviná 2:1
Dukla - Olomouc 0:4
Plzeň - Jablonec 1:0
Slovácko - Mladá Boleslav 1:1
Liberec - Sparta 0:1
Neděle
Teplice - Opava 3:2
Branky: 8. z pen. a 36. Hora, 84. Kuchta - 45. Žídek, 88. Juřena
Bohemians - Slavia 0:3
Branky: 27. Souček z pen., 45. Škoda, 78. Hušbauer

Reklama