Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Příbram 2:0Mladá Boleslav udolala oslabenou Příbram až závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Ladra 1 : 0
88. Mešanovič 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi zdolali v sobotním 24. kole nejvyšší soutěže Příbram 2:0 a ani v pátém zápase jarní části nenašli přemožitele. O výhře rozhodli v poslední pětiminutovce základní hrací doby Tomáš Ladra a Muris Mešanovič. Hosté už od 22. minuty hráli bez vyloučeného obránce Emmanuela Antwiho.

Článek

Jako první zahrozila Příbram. Jablonský centroval před branku, ale Matoušek se k zakončení nedostal. Vzápětí domácí kapitán Matějovský, který se do sestavy vrátil po karetním trestu, sebral hostům míč a přihrál do vápna na zcela osamoceného Komličenka. Nejlepší střelec soutěže však nedokázal zpracovat míč a navíc k němu obránce Kodr rychle přistoupil a zažehnal nebezpečí.

V deváté minutě se domácí ocitli blízko úvodnímu gólu. Matějovský poslal z poloviny hřiště dlouhý centr na hranici vápna přesně na Přikryla, který se osamostatnil a pozemní střelou zamířil těsně vedle tyče. Ve 12. minutě se hlavami srazili Wiesner s Kinguem a prvního jmenovaného musel nahradit Mešanovič.

Ve 22. minutě přišla Příbram o Antwiho, který ve vápně nedovoleně zastavil Komličenka. Rozhodčí nařídil penaltu a hostujícího obránce po druhé žluté kartě během sedmi minut vyloučil. K penlatě se postavil Komličenko, ale dvacetigólový nejlepší střelec ligy neuspěl.

V 37. minutě hlavičkoval Mešanovič zády k brance těsně vedle tyče. V závěru prvního poločasu doputoval přízemní centr Jugase z pravé strany až ke Komličenkovi, jenže brankář Kočí reflexivně vytáhl míč na rohový kop.

Ve druhém poločase se domácí dlouho k ničemu nedostali. Až v 62. minutě Mešanovič poslal balon před branku na Komličenka, který se ale znovu neprosadil. O sedm minut později Komličenko odcentroval do vápna na Přikryla, jehož pokus Kočí zastavil. Hned poté propadl ve vápně míč až k volnému Ladrovi, zblízka však na Kočího nevyzrál. V 84. minutě pálil znovu Mešanovič, Kočího si s jeho střelou poradil.

Domácí se dočkali až v 86. minutě, kdy se Ladra v pokutovém území trefil dělovkou pod břevno. O dvě minuty později zvýšil Mešanovič placírkou na zadní tyč. Mladá Boleslav tak natáhla domácí sérii neporazitelnosti na deset ligových zápasů za sebou.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)
Branka: 86. Ladra, 88. Mešanovič. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Antwi, Nový, Mingazov, Kingue, Tregler (všichni Příbram). ČK: 22. Antwi. Diváci: 2832.
M. Boleslav: Šeda - Křapka (86. Mašek), Hájek, Jugas, Fulnek - Přikryl, Hubínek, Matějovský, Bucha (58. Ladra), Wiesner (14. Mešanovič) - Komličenko. Trenér: Weber.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Kingue, Antwi - Mingazov (75. Voltr), Květ, Tregler, Jablonský - Matoušek - Fantiš (83. Keita). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: