Hlavní obsah

Hrnčár v Karviné skončil. Nástupce je připraven, vsadili na protřelého motivátora Straku

Na prvoligovou scénu se vrátí známé jméno! Spásu má přinést Karviné, která mění už podruhé v sezoně trenéra. Přichází František Straka. V listopadu v klubu skončil Roman Nádvorník a po necelých čtyřech měsících se balí i jeho nástupce Slovák Norbert Hrnčár. Vaz mu zlomil špatný vstup do jarní části fotbalové Fortuna ligy a také mizerný výkon v domácím utkání proti Bohemians Praha 1905. Klub nástupce představí až ve středu, podle zdroje Sport.cz jím je protřelý motivátor, který krátce vedl i český národní tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Straka

Článek

Společně s Hrnčárem končí i asistent Richard Höger. „Důvodem odvolání jsou neuspokojivé výsledky a hlavně samotná hra. Nového trenéra představíme ve středu," oznámil sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Náznaky, že změna může přijít velmi brzy, přišly ihned po sobotní porážce, po níž si vedení klubu pozvalo k pohovoru „radu starších" ve složení Tomáš Wágner, Martin Berkovec a Jan Moravec. Otázku, zda se s přišla řeč na případnou výměnu trenéra, ale nejstarší hráč v týmu Jan Moravec komentovat nechtěl. „O čem jsme hovořili si nechám pro sebe," řekl.

Karviná pod vedením slovenského kouče vyhrála jediné ligové utkání, když ještě v podzimní části Fortuna ligy porazila Jablonec (2:1). A 48letý rodák z Nitry si svou nejistou pozici uvědomoval. „Trenér musí počítat s tím, že když se nedaří, tak může skončit. Už když nastupujete do klubu, tak jste jednou nohou na odchodu," řekl Hrnčár.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka má nový úkol. Povolala ho Karviná.

Vedení Karviné svým rozhodnutím vyslyšelo fanoušky, kteří při utkání s klokany dávali skandováním Hrnčár ven! jasně najevo, co si přejí. „Nebudu zastírat, je to nepříjemné, ale snažím se svou práci dělat na maximum a dávám tomu všechno. Ale musím uznat, že prožíváme těžké a neúspěšné období," říkal po utkání nyní už bývalý kouč Karviné Hrnčár.

Hrnčár s Högerem vedli Karvinou v devíti ligových duelech a získali s týmem šest bodů za jedno vítězství, tři remízy. Po 24. kole je MFK Karviná na předposledním místě s osmibodovou ztrátou na třinácté Bohemians a jednobodovým náskokem na poslední Duklu, kam pojedou v pátek už pod vedením nového kouče.

Straka naposledy loni působil v libanonském klubu Al Ansar.

Zachrání trenér František Straka Karvinou v první lize?
Ano
33,8 %
Ne
66,2 %
Celkem hlasovalo 10471 čtenářů.

Reklama

Související témata: