Hlavní obsah

Potvrzeno! Novým trenérem fotbalistů předposlední Karviné je Straka

Aktualizováno

Potvrzeno! Novým trenérem fotbalistů Karviné se stal František Straka. Bývalý reprezentační kouč nahradil na lavičce předposledního týmu ligy Norberta Hrnčára. Už v pátek MFK čeká důležitý záchranářský souboj na hřišti pražské Dukly, která je v tabulce poslední se ztrátou jednoho bodu na Karvinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Karviné František Straka.

Článek

"Trenér Straka je velký motivátor a impulzivní člověk v dobrém slova smyslu. Kabina v těchto chvílích někoho takového potřebuje. Věříme, že sázka na Františka Straku byla správná," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

Šedesátiletý někdejší reprezentační obránce Straka v minulosti vedl pražské rivaly Spartu i Slavii, Teplice, Plzeň, České Budějovice, Příbram, Ružomberok či Slovan Bratislava. Jako trenér působil také v Německu, Polsku, Rakousku, na Krétě, v Egyptě a naposledy v Libanonu. Na jaře 2009 v jednom utkání vedl rovněž český národní tým.

V české nejvyšší soutěži odkoučoval Straka 133 zápasů s bilancí 54 výher, 38 remíz a 41 porážek. S Teplicemi a se Spartou slavil triumf v domácím poháru, Plzeň, Budějovice i Příbram zase dovedl k záchraně. Loni v létě ukončil angažmá v libanonském celku Al Ansar, od té doby byl bez práce.

Karviná mění trenéra v této sezoně už podruhé. V listopadu vystřídal Romana Nádvorníka na lavičce Slovák Hrnčár, ale po necelých čtyřech měsících byl kvůli neuspokojivým výsledkům i předváděné hře odvolán. Se slezským týmem vyhrál jediný z devíti prvoligových zápasů a nedostal ho z patnácté pozice.

Zachrání trenér František Straka Karvinou v první lize?
Ano
33,8 %
Ne
66,2 %
Celkem hlasovalo 10471 čtenářů.

Reklama

Související témata: