Hlavní obsah

Vedení Sparty se neodvolá proti verdiktu disciplinární komise LFA

Vedení fotbalistů Sparty se proti rozhodnutí disciplinární komise Ligové fotbalové asociace neodvolá. Klub o tom informoval na svém webu. Ve šlágru 24. kola na Letné zranili příznivci hostující Plzně hozenou pyrotechnikou několik diváků. Kvůli nezvládnutí úlohy pořadatele musí Sparta zaplatit pokutu 350 tisíc korun.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Sparťanští fanoušci při utkání s Plzní.

Článek

Plzni vyměřila disciplinární komise trest půl milionu korun. Zda se Viktoria proti čtvrtečnímu verdiktu odvolá, zatím není známo. Oběma klubům pohrozila disciplinární komise uzavřením domácích "kotlů" na jedno utkání s dvouměsíční zkušební lhůtou. Pokud se navíc fanoušci Plzně do nejbližšího zápasu se Spartou znovu proviní, budou mít na toto utkání s letenským celkem zakázaný výjezd.

Dvouměsíční zkušební doba už běží, Sparta si proto musí dát pozor už v sobotním domácím utkání s Olomoucí. Pakliže bude ve sparťanském "kotli" použita pyrotechnika, bude v příštím zápase tento sektor na Letné uzavřen.

Na Letné řádili plzeňští fanoušci. Několik lidí zraniliVideo: Sport.cz

Pražané si musejí dát pozor i na hřištích soupeřů, kde jim taktéž běží podmíněný trest. V prosincovém utkání v Příbrami vhodili sparťanští příznivci na hrací plochu pyrotechniku. Vedle pokuty 200 tisíc korun měla mít Sparta v následujícím duelu na Dukle zavřený sektor pro své fanoušky, ale disciplinární komise na žádost klubu změnila trest na podmíněný se zkušební dobou na dva měsíce. Ten je platný do 30. března, kdy mužstvo čeká zápas v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: