Hlavní obsah

Efekt Franze se nedostavil, mrzelo Straku po debutu. Diletantské chyby ho vytočily

Jeho obličej zalilo velké rozčarování. Trenér František Straka má za sebou nevydařenou premiéru na lavičce fotbalistů Karviné, která na pražské Julisce prožila start jako z hororu. Zápas pak prohrála 1:2 a klesla na poslední místo tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Karviné František Straka během utkání na Dukle.

Článek
Fotogalerie

„Jsem zklamaný, zápas jsme si prohráli úplně sami," ušklíbl se Straka. Měl důvod. Takový úvod, jako odehrála jeho Karviná v důležitém záchranářském souboji na Julisce, si nepředstavoval ani v nejčernějším snu. Uběhlo totiž jen pět minut hry a jeho nový tým, jenž proslulý motivátor přišel vytáhnout z bryndy, prohrával na Dukle už 0:2! Nejprve po faulu na Miloševiče proměnil penaltu Djuranovič a o chvíli později pak zvýšil z brejku sám Miloševič.

„Udělali jsme diletantské chyby, které se prostě nesmějí stávat. První gól byl z mého hlediska naprosto nepochopitelný. Ti frajeři na hřišti si musejí uvědomit, že nesou tu samou zodpovědnost jako trenér. Mrzí mě, že se efekt Franze nedostavil," štvalo šedesátiletého kouče po páteční porážce 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Karviné Tomáš Wágner sice dal gól, Dukla ale vyhrála 2:1.

Útočník Tomáš Wágner volil podobně ostrá slova. „Zase budu mít pokažený víkend. Moc lidí tady nebylo, ale ti, co přišli, viděli pět minut naší ostudy. Tohle se nestává ani v dorostu," nebral si servítky.

Karviná se však navzdory tristnímu začátku duelu nepoložila, a naopak zvedla hlavu. Straka na sedačce neposeděl ani vteřinu, mohutně gestikuloval a podél lavičky pobíhal jako vlčák. Svoje svěřence neustále burcoval, aby nic nevzdávali. A ti ho opravdu poslechli. Wágner snížil a vzápětí měl na kopačce dokonce vyrovnání. To i po pauze místy viselo ve vzduchu, dvakrát nebezpečně pálil střídající Ba Loua. Ani ze závarů však míč za Hrušovými zády už neskončil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka vedl fotbalisty Karviné premiérově v nejvyšší soutěži na Julisce proti Dukle.

„Pětaosmdesát minut do Dukly bušíme, soupeře mačkáme skoro jako Plzeň, ale neuděláme ani remízu. Je to každý týden stejné a na psychiku strašně náročné. Neproměníme šance, je pro nás devastující takhle ztrácet body," posteskl si jediný střelec hostů, kteří čekají na výhru už sedm utkání a spadli na poslední místo tabulky.

Reklama

Související témata: