Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 2:1Matějovský sestřelil svůj bývalý tým. Letenští na jaře poprvé ztratili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Komličenko 1 : 0
73. Kanga (penalta) 1 : 1
81. Matějovský 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Reprezentační přestávka jim vhod nepřišla. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 26. ligového kola prohráli v Mladé Boleslavi 1:2 a po šesti výhrách v řadě tak na jaře poprvé ztratili body. Naopak Středočeši zůstávají v novém roce nadále bez porážky. Vítězný gól vstřelil bývalý sparťan Marek Matějovský. Třetí Sparta tak ztrácí pět bodů na druhou Plzeň a komplikuje si útok na předkolo Ligy mistrů.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Ondřej Zahustel ze Sparty a Marco Túlio z Boleslavi.

Článek

Letenští znovu vyrukovali bez kapitána Dočkala. Jejich sestavu navíc ovlivnilo i vytížení reprezentantů, Hložek či Chipciu zůstali jen na lavičce.

Fanoušci vytvořili Spartě v Mladé Boleslavi takřka domácí prostředí a hosté se chopili inciativy. Hned v 6. minutě se brankář Šeda vyznamenal proti střele Karlssona. Šance na straně Pražanů začaly přibývat, Tetteh zakončoval těsně vedle a Hašek pak po chybném odkopu gólmana netrefil prázdnou branku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Mladoboleslavský Nikolaj Komličenko (vpravo) se raduje z gólu proti Spartě.

Středočeši se v prvním poločase do útoku příliš nedostávali, Komličenkovu střelu stačil zblokovat Costa. Jinak se domácí hlavně bránili, do přestávky už moc zajímavých okamžiků nebylo.

Nevyužitých šancí Sparta po začátku druhé půle hořce litovala. Gólovou akci rozjel exsparťanský kapitán Matějovský, centrující Fulnek dostal spoustu prostoru a kanonýr Komličenko snadno poslal míč do odkryté branky. Nejlepší střelec soutěže se tak posunul již na 21 gólů a ukončil sérii, během níž 4 kola po sobě neskóroval.

Foto: Vít Černý, ČTK

Mladoboleslavské nadšení z gólu proti Spartě.

Favoritovi pomohla technika. Rozhodčí Nenadál po tříminutovém rozboru u videa nařídil penaltu za Fulnekovu ruku a Kanga z ní vyrovnal. Z nerozhodného stavu se však hosté dlouho neradovali. Znovu nechali spoustu místa Matějovskému a jejich bývalý hráč se tentokrát sám postaral o další gól. Byl vítězný.

Fotbalová liga - 26. kolo:
Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:1 (0:0)
Branky: 52. Komličenko, 81. Matějovský - 73. z pen. Kanga. Rozhodčí: Nenadál - Caletka, Horák - Hrubeš (video). ŽK: Túlio, Matějovský, Bucha, Komličenko, Takács, Hájek, Šeda - Frýdek. Diváci: 5000.
Ml. Boleslav: Šeda - Túlio, Hájek, Jugas, Hubínek - Fulnek, Tatajev, Matějovský (90.+5 Mašek), Takács, Bucha (85. Mareš) - Komličenko (89. Klíma). Trenér: Weber.
Sparta: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Hašek, Frýdek, Kanga (87. Čivič), Sáček, Karlsson (56. Hložek) - Tetteh (76. Drchal). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články