Hlavní obsah

Teplice - Slovácko 2:0Teplice si výhrou nad Slováckem upevnily místo ve skupině o Evropskou ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hora 1 : 0
15. Kuchta 2 : 0
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic v 26. kole první ligy porazili 2:0 Slovácko a upevnili si místo na příčkách zajišťující nadstavbu o Evropskou ligu. O vítězství domácích rozhodli už v prvním poločase nejlepší střelec týmu Jakub Hora a Jan Kuchta.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplická radost v duelu se Slováckem.

Článek

Zatímco hosté v úvodu zápasu zaváhání domácí obrany potrestat nedokázali, tepličtí hráči v deváté minutě chybu gólmana Trmala využili. Brankář Slovácka vyběhl pro míč až k autové čáře, ale odkopem po zemi našel jen Horu, který poslal míč do prázdné branky. Nejlepší střelec domácích skóroval ve čtvrtém utkání za sebou a celkově si připsal desátý zásah v sezoně.

Tepličtí pokračovali dál v aktivitě, ke které jim pomáhala i nedůrazná obrana Slovácka. V 16. minutě zvýšil na 2:0 Kuchta, který ještě na podzim nastupoval právě za tým z Uherského Hradiště. Vzápětí mohli domácí přidat třetí branku, ale střelu osamoceného Jindráčka srazil na roh Daníček.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu proti Slovácku, vpředu jeho autor Jakub Hora.

Ve 38. minutě zahrozilo Slovácko, jenže Sadílek, který šel ze strany sám na Grigara, teplického brankáře neprostřelil. Hostům vyšel i vstup do druhého poločasu, ale z aktivity žádnou šanci nevytěžili. Naopak Trmal musel vytáhnout dobrý zákrok proti dalekonosné střele Žitného. V úplném závěru mohl ještě snížit Sadílek, ale jeho střelu na poslední chvíli srazil na roh Kučera.

Tepličtí bodovali ve čtvrtém z posledních pěti kol a upevnili si místo zajišťující start v nadstavbě o Evropskou ligu. Severočechům patří s 35 body osmé místo. Od jedenácté Opavy i dvanáctého Slovácka, kteří už jsou na příčkách znamenajících boje o udržení, je čtyři kola před koncem základní části dělí pět bodů.

26. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - 1. FC Slovácko 2:0 (2:0)
Branky: 9. Hora, 15. Kuchta. Rozhodčí: Matějček - Šimáček, Pfeifer. ŽK: Kučera, Hora, Shejbal (všichni Teplice). Diváci: 2626.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Hyčka - Hora, Kučera, Trubač (85. Hošek), Žitný (77. Bezdička) - Jindráček, Kuchta (39. Radosta). Trenér: Hejkal.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Šimko - Navrátil (46. Zajíc), Havlík (76. Harba), Daníček, Sadílek, Kalabiška - Hološko (61. Rezek). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: