Hlavní obsah

Baník - Opava 2:0Ostrava ovládla derby a má jistou účast ve skupině o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Diop 1 : 0
79. Hrubý 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy zdolali ve 29. kole základní části nejvyšší soutěže Opavu 2:0. Domácí góly ve slezském derby vstřelili Dame Diop a Robert Hrubý a definitivně jimi pojistili Ostravě účast ve finálové skupině o titul. Zápas na vyproděném stadionu sledovalo 15 tisíc diváků.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Opavy Vojtěch Šrom, Jan Schaffartzik z Opavy v akci během utkání první fotbalové ligy.

Článek
Fotogalerie

Domácí ani ve slezském derby nemohli nasadit zraněného kapitána Baroše, přesto začali aktivněji. Gólové příležitosti ale scházely a oba týmy se do zakončení dostávaly prakticky jen po sstandardních situacích.

Tak se zrodil i první gól. Kuzmanovič z trestného kopu nacentroval z pravé strany míč na hlavu Diopa, který z malého vápna trefil balon přesně k tyči. Zaznamenal svůj osmý gól v sezoně.

Baník byl i dále nebezpečnější. Akci ze 45. minutě chyběla jen gólová tečka: Holzer se parádně uvolnil ve středu hřiště, ránu Granečného po jeho přihrávce vytáhnul Šrom a dorážející Diop už byl hodně v záklonu, takže jeho hlavička neměla důraz.

Opavští odstartovali druhou půli aktivněji. Ale za celý zápas nedokázali vystřelit na branku a Laštůvku tak v domácí brance nijak neohrozili. Domácí také neměli nijak výrazný tlak, ale v útoku byli kreativnější.

Kouči Páníkovi navíc vyšlo výborně střídání. V 67. minutě poslal na hřiště Hrubého, který se mu po třinácti minutách odvděčil přesnou ranou z dvaceti metrů, po které se Šrom natahoval marně.

Výhru Baníku mohl ještě zvýraznit opět Hrubý, ale jeho další pokus z dálky už Šrom za záda nepustil. Ostrava i tak Opavě vrátila prohru z podzimního derby a dohrávala za desetiminutového aplausu fanoušků.

29. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - SFC Opava 2:0 (1:0)
Branky: 29. Diop, 79. Hrubý. Rozhodčí: Berka - Vitner, Vaňkát. ŽK: Holzer, Fleišman - Jursa. Diváci: 15.100 (vyprodáno).
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš, Jirásek (67. Hrubý), Granečný - Kuzmanovič (86. Mešaninov), Diop (56. O. Šašinka). Trenér: Páník.
Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Schaffartzik - Stáňa (60. Jurečka), Zavadil, Janetzký (20. Řezníček), Jursa (80. Juřena), Zapalač - Smola. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články