Hlavní obsah

Zlín bez Pivarníka zabral. Můj první gól přišel v pravý čas, libuje si po vítězné hlavičce Hlinka

Zlín

Premiérovým gólem ve zlínském dresu zařídil Fastavu vítězství. Díky přesné hlavičce záložníka Marka Hlinky zdolali Ševci na úvod ligové nadstavby v prvním utkání ve skupině o Evropu v moravské bitvě před svými fandy fotbalisty Olomouce 1:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Marek Hlinka, Pablo Podio, oba ze Zlína, a David Houska z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

„Standardkám jsme se v týdnu na trénincích hodně věnovali. Věřil jsem, že nám nějaká vyjde a já se konečně za Zlín trefím. Podio mi poslal fantastický centr a já jsem se hlavně soustředil na to, abych zamířil na bránu. Vyšlo to, míč zapadl k tyči," libuje si. „Můj první gól přišel v pravý čas," netají Hlinka radost.

Svěřil se, že se začátkem nadstavby se zlínské mužstvo semklo. „Je to pro nás vlastně teď nová soutěž. Hraje se od nuly. Řekli jsme si, že musíme bojovat jeden za druhého. Možnost dostat se do předkola Evropské ligy je velkým lákadlem. Máme teď jeden gól navrch, ale odveta bude hodně těžká," domnívá se.

Foto: fcfastavzlin.cz

Slovenský záložník Hlinka po příchodu do Zlína

Mužstvo po nečekaném vyhazovu trenéra Pivarníka vedl dosavadní asistent Jan Kameník, který se vrátil k rozestavení se třemi beky, které na podzim praktikoval ve Zlíně kouč Bílek. „Vyplývalo to i z absencí Bartošáka a Džafiče," vysvětlil.

Tým pochválil za výborný první poločas. „Byli jsme v něm nebezpeční a po dlouhé době jsme se prosadili gólově ze standardní situace. Po změně stran jsme se už víc zaměřili na defenzívu se snahou o rychlé brejky. Sigma nás přetlačila, avšak závary v naší šestnáctce jsme především díky výbornému brankáři Rakovanovi přestáli. A škoda, že jsme z některého z rychlých protiútoků nepřidali druhou branku," říká Kameník po premiéře v roli hlavního kouče.

Olomoučtí litují, že se jim nepovedlo vstřelit na cizím hřišti gól. „To hraje v pohárové matematice podstatnou roli. Moc by nám branka na venkovním hřišti pomohla. Od solidní druhé půle se však můžeme doma odrazit. Měli jsme v ní převahu, avšak skulinu v soupeřově obraně jsme bohužel nenašli. Určitě je ale v našich silách doma jednogólovou ztrátu příští neděli dohnat a vybojovat postup. Doma jsme velmi silní, věřím, že to dokážeme," burcuje svůj celek kapitán Sigmy David Houska.

Blízko k vyrovnání mohli být Hanáci už chvíli před pauzou, kdy se po střetu Romana Poloma s domácím Hnaníčkem dožadovali penalty. „Vypadalo to od něj na šlapák. Úplně jistý si ale nejsem. Škoda že nebylo k dispozici video," litoval olomoucký stoper.

Reklama

Související témata: