Hlavní obsah

Kalkuloval s narůstající plzeňskou únavou a kalkuloval správně. Proto je Trpišovského Slavia zase blíž titulu

Praha

Kalkul mu vyšel. A dokonale. Do taktické partitury na šlágr šlágrů totiž slávistický kouč Jindřich Trpišovský zahrnul i tři střídání v rychlém sledu v závěru střetnutí. Proto Škoda, Stoch a Traoré seděli v konfrontaci s Plzní dlouho jen na lavičce mezi náhradníky. Proto na ně domácí trenér ukázal až v momentě, kdy vycítil, že by mohli právě ti tři přivodit zvrat a klíčový duel o titul otočit ve prospěch Slavie.

Trenér Slavie Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Vyšlo to," ulevilo se Trpišovskému, že se dopředu promyšlený tah neminul účinkem.

„Chtěli jsme být od první minuty aktivní. Přinutit Plzeň, aby musela běhat bez míče a její hráči se unavili, protože pak se okénka v obraně objeví. Věřili jsme, že jsme fyzicky natolik dobře připravení, abychom v závěru střetnutí strhli výhru na svou stranu," nechával domácí trenér nahlédnout do svých úvah a tahů, které nachystal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během děkovačky s fanoušky po utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul s Plzní.

I papírek s pokyny, jak si po střídání Plzně počínat, k nim patřil. Dokonce nákres, jak bránit soupeřovy standardní situace a koho si pohlídat, stačil nakreslit a poslat ho hráčům.

„Těžko v takové atmosféře dávat pokyny od postranní čáry. Vždyť hráči by je vůbec neslyšeli. Anebo kdoví co by z nich zaslechli," potvrzoval, že byl připravený na všechno.

Ohlasy hráčů po zápase Slavia - PlzeňVideo: Sport.cz

Na nasazení zmiňovaného tria hráčů pochopitelně také. „Jasně že na hřiště by chtěl každý, protože každý chce hrát největší zápasy. Ale naši hráči si uvědomují, že týmový úspěch je třeba řadit nad úspěch individuální, takže ke konci sezony jsou připraveni na každou roli, kterou budou mít. I na to, že budou jen na lavičce," vysvětloval, že pro něho nebylo a není zase až tak obtížné vynechat ze sestavy Škodu, Stocha a spol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a jeho trenérský tým během děkovačky s fanoušky po utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul s Plzní.

„Jedině to nás může dovést na vrchol. K tomu, aby Slavia byla úspěšná," pochvaloval si, že jeho svěřenci požadovanou filosofii přijali.

„Však také všichni tři střídající hráči pomohli k tlaku, který jsme si vytvořili a z něhož se rekrutovaly góly. Příjemné, ale hodně těžké vítězství," liboval si nad dalším krokem k titulu.

„Rozhodnuto o něm ale ještě určitě není. Jsme rádi, že ho máme ve svých rukou, ale poslední kroky bývají nejtěžší," bránil se Trpišovský, že by snad korunovace Slavie už byla jistá.

„Čekají nás ještě tři těžké zápasy. Už ve středu doma s Jabloncem, proti němuž se nám nedařilo, a pak utkání v Ostravě. Navíc nesmíme zapomínat, že Plzeň prokazuje svou kvalitu a dělá body," varoval domácí kouč před přespřílišnou euforií, která po výhře nad obhájcem titulu pochopitelně zaplavila Eden.

„Takže se držme toho, co jsme si řekli před zahájením nadstavby. Potřebujeme zvládnout domácí zápasy tak, jako duel s Plzní, a až to svedeme, bude všechno fajn."

Reklama