Hlavní obsah

Obhajoba je fuč, tušili Západočeši, když opouštěli bouřící Eden

Praha

Připouštěli, že naděje na obhajobu titulu jsou fuč. Fotbalisté Plzně po nedělním prohraném šlágru nejvyšší tuzemské soutěže na hřišti Slavie věděli, že smazat během tří kol pětibodovém manko je prakticky nemožný úkol.

Ohlasy hráčů po zápase Slavia - Plzeň Video: Sport.cz

 
Článek

„Šance na zisk titulu je asi fuč. Už jde jen o teorii," krčil smířlivě rameny záložník Západočechů Patrik Hrošovský. „Matematicky to možné je, tudíž je třeba třikrát vyhrát a doufat, že Slavia nebude stoprocentní. Ale je to hodně těžká situace," přitakával záložník Plzně Jan Kovařík, který přitom mohl zásadním způsobem vývoj duelu ovlivnit.

Po hodině hry naskočil na trávník z lavičky náhradníků a už po čtyřech minutách se octl v obrovské šanci, když po centru z pravé strany trefil tyčku branky Slavie. „Byl to klíčový okamžik celého utkání. Myslím, že jsem střelu na přední tyč volil správně. Bohužel, chybělo pár centimetrů, které rozhodly v náš neprospěch," posteskl si záložník Západočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Hrošovský z Viktorie Plzeň a Alex Král ze Slavie Praha během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul.

„Slavia se mi zdála nervózní," říkal Hrošovský. „Naši defenzivu nemohla překonat. Hráli jsme vzadu výborně. Jenže jsme ze dvou šancí a jednoho náznaku příležitosti nic nevytěžili," rekapituloval průběh duelu skleslý Kovařík, když si domácí borci vychutnávali děkovačku před zaplněnými tribunami.

Zanedlouho po Kovaříkově nevyužité šanci se domácí dokázali v rychlém sledu třikrát prosadit a Kovaříkova trefa z první minuty na triumfu Pražanů už nemohla nic změnit. „Pochopitelně mohou padnout dvě branky za minutu nebo dvě, ale věděli jsme, že bude složité srovnat," vyprávěl Kovařík.

Západočeši dostanou šanci na reparát za nezvládnutý duel na Slavii už ve středu, kdy hostí Spartu. Ta od okamžiku, kdy Michal Horňák na trenérské pozici vystřídal Zdeňka Ščasného ve třech duelech neztratila ani bod. „Zápasy se Spartou jsou prestižní a síly se sbírají snadněji," těšil se Hrošovský na pokračování bitev. „Byť jsme nezvládli duel na Slavii, máme dostatečně sebevědomý tým a není důvod si proti Spartě nevěřit," tvrdil Kovařík.

Trenér Slavie Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Reklama