Hlavní obsah

Zlíňané uhlídali Komličenka. Zápas mu nesedl, uznal boleslavský kouč Weber

Zlín

Fotbalisté Zlína vykročili do finále skupiny o Evropu v ligové nadstavbě líp. V úvodním utkání zdolali před svými fandy Mladou Boleslav především díky dvěma gólům útočníka Tomáše Poznara 3:1 a příští pátek pojedou k odvetě s nadějným dvoubrankovým náskokem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínská radost! Zleva sportovní ředitel fotbalového klubu FC Fastav Zlín Zdeněk Grygera, masér Zlína Patrik Hučko, Zoran Gajič ze Zlína a trenér brankářů Zlína Otakar Novák po utkání s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí branku vstřelil Poznar z penalty za faul Matějovského na Buchtu a při druhé trefě hlavou na 3:1 ho neuhlídali jeho bývalí zlínští parťáci Hájek s Jugasem, kteří se na jaře sešli v boleslavské stoperské dvojici. „Souboje s nimi byly hodně náročné. Proměněná penalta mně zvedla sebevědomí. Aspoň jednou se mně pak podařilo ve vzduchu prosadit, i když míč možná ještě tečoval hostující Křapka," radoval se Poznar z nečekaného vítězství.

Litoval trochu jen inkasované branky. „Máme ovšem dva góly navrch, to může být velká výhoda. Zvlášť kdyby se nám povedlo skórovat i u soupeře," hleděl už k odvetnému duelu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu poté, co proměnil penaltu.

Podle Tomáše Hájka střelec Poznar prokázal, že je výborný útočník. „Naše souboje byly tak padesát na padesát. Pořádně pokopaní jsme oba," usmívá se trpce.

Přiznává, že čekal z pohledu svého mužstva od utkání podstatně víc. „Za předchozími jarními výkony jsme bohužel zaostali. Štve mě hlavně rychle inkasovaný gól krátce po pauze. Přitom jsme si chvíli předtím k tomu o přestávce v kabině něco řekli. Nic ale není ještě ztraceno. V Boleslavi jsme silní, dvoubrankové manko jsme schopni dohnat," neskládá Hájek zbraně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Jozef Weber.

Zlíňané eliminovali nejlepšího ligového kanonýra Komličenka, který se tentokrát téměř do zakončení nedostal. „Zápas mu nesedl, nepodal dobrý výkon. Snad to v odvetě u nás napraví a přes Zlín přejdeme," věří boleslavský kouč Jozef Weber.

Mrzí ho, že jeho celek dostal první gól čtyři minuty před pauzou. „Zrovna v době, když jsme začali mít střetnutí pod kontrolou. A pak jsme měli hrozný vstup do druhé půle. Je to pro nás ale stále řešitelné, doma nedáme Zlínu nic zadarmo," slibuje Weber.

čfo, Sport.cz, Právo

Reklama

Související témata: