Hlavní obsah

Trenér Rada neúspěchy Vysočiny neustál. V Jihlavě končí

Jihlava

Fotbalový trenér Petr Rada končí na lavičce prvoligového celku Vysočina Jihlava. Bývalý reprezentační kouč byl v úterý od A-týmu odvolán. Ve zbytku podzimu povede mužstvo Roman Kučera. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada končí v Jihlavě.

Článek

Rada převzal jihlavský tým v listopadu loňského roku, kdy ve funkci nahradil Františka Komňackého. Vysočina se tehdy nacházela na poslední příčce, sezónu 2013/2014 však zakončila na osmé pozici.

Vstup do nové sezóny se však Jihlavě nevydařil. Po devíti odehraných kolech Synot ligy figuruje v tabulce na posledním místě. Navíc vypadla již ve druhém kole z Poháru FAČR, když prohrála 1:2 na Žižkově.

Naposledy Vysočina podlehla domácí Dukle 1:4 a vedení klubu se rozhodlo pro změnu. Spolu s Radou končí i asistent Zdeněk Klucký. Mužstvo nyní povede dlouholetý trenér mládeže Roman Kučera.

Pech: Tým potřebuje okamžitý impuls

„Petr Rada a Zdeněk Klucký zaslouží velký díky za práci, kterou v FC Vysočina odvedli. Sehráli důležitou roli v našem herním a výsledkovém vzestupu v uplynulé sezóně, kdy tým dovedli od sestupových starostí až k 8. místu v nevyšší soutěži. Bohužel, vstup do aktuálního ročníku Synot ligy zůstal výrazně za naším očekáváním a my na nepříznivou situaci byli nuceni zareagovat. Uvědomujeme si, že naše současné tabulkové postavení má hlubší příčiny a není spojeno pouze s trenérským vedením mužstva. Cítíme však, že tým potřebuje okamžitý impuls, ke kterému jsme se rozhodli přistoupit," uvedl Ing. Jiří Pech, předseda představenstva FC Vysočina.

Úterní trénink již vedl Kučera, kterému pomáhal dlouholetý kapitán jihlavského týmu a asistent juniorky Michal Kadlec.

„Příchod trenéra Romana Kučery představuje dočasné řešení maximálně do konce podzimní sezóny. Vnímáme u něj zodpovědnost za další vývoj klubu a velké odhodlání pomoci FC Vysočina ve složité situaci. Zároveň tak získáváme prostor k nalezení trenérské osobnosti, která bude zárukou dlouhodobé koncepční práce s týmem."

Reklama

Související témata: