Hlavní obsah

Slavia výkonem nové vlastníky nepotěšila. Ale jsme rádi za uklidnění situace, hlásil Uhrin

Praha

Přestože fotbalová Slavia Praha v průběhu minulého týdne změnila majitele a hráči tak mohli získat po týdnech nejistoty relativní klid, výkon týmu Dušana Uhrina mladšího při sobotní bitvě šestého kola nejvyšší soutěže s Mladou Boleslaví (1:1) byl zejména do přestávky bídný. Nakonec Pražané pro sebe i nového majitele vyválčili bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie (zleva): Radek Voltr, Martin Latka, Tomáš Souček, Milan Škoda, Jiří Bílek a Josef Bazal po utkání s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

„Do přestávky jsme hráli velice špatně. Mladá Boleslav nás přehrávala ve všech směrech. Po změně stran jsme začali běhat, bojovat a vytvářeli si šance. Je škoda, že když jsme šli do vedení, nedotáhli jsme zápas k vítěznému konci. Ale s ohledem na náš výkon je remíza spravedlivá," uznal Dušan Uhrin mladší po zápase, v němž Středočeši jednoznačně dominovali. Přesto Pražané vedli po Pitákově standardní situaci, kdy hostující Polom poslal míč do vlastní sítě. Vyrovnání pak zařídil luxusní trefou z přímého kopu Skalák.

„Hráli jsme špatně. Neměli jsme žádnou kloudnou šanci. A já měl při zákrocích proti tutovkám Zahustela a Kúdely spíše štěstí, než bych předvedl nějaký hvězdný zákrok," přiznával upřímně brankář Pražanů Martin Berkovec.

Šéf slávistické lavičky neshledal mezi výkonem a děním v klubovém vedení v průběhu minulých dnů žádnou spojitost. „Nijak se to na týmu neprojevilo. Trénovali jsme stejně jako před změnou majitele," tvrdil Uhrin. „Samozřejmě jsme ale rádi, že se situace uklidnila, protože nebyla dobrá. Nevěděli jsme, co bude," prohlásil Uhrin.

Dění ohledně nové vlastnické struktury nechtěl příliš rozebírat ani Berkovec. „Jde o změnu ve vedení. Jsme za ni rádi. Teprve uvidíme, zda přijdou nějaké posily. Ale v kabině jsme nevnímali uzavřené jednání nijak zásadně," prohlásil Berkovec v narážce na situaci, kdy od bývalého majitele Aleše Řebíčka získala šedesát procent akcií čínská finanční a energetická společnost CEFC a čtyřicet procent miliardář Jiří Šimáně.

Podle informací, které z klubu prosákly na veřejnost, hráči nedostávali výplaty. „Byl za námi generální ředitel David Trunda, komunikoval s námi. Uvidíme, co bude dál. Vážně jsme se soustředili sami na sebe a neřešili dění kolem," tvrdil s úsměvem Berkovec a odmítal komentovat situaci ohledně údajně nevyplacených výplat. „My si nestěžujeme. Jsme tu od toho, abychom trénovali a nemluvili o financích. Já peníze mám," pokrčil rameny Berkovec.

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice