Hlavní obsah

Liberecký Shala řádil proti Jihlavě, Boleslav si pojistila třetí příčku

Praha
Aktualizováno

Pět zápasů nabídl sobotní program 25. kola fotbalové Synot ligy. Třetí Mladá Boleslav zvítězila 2:0 na Slovácku, zatlačit se na ni pokusily Slavia a Liberec. Zatímco Slavia jen remizovala na hřišti sestupem ohrožené Olomouce 1:1, Slovan porazil Jihlavu 2:0, oba góly dal Shala. Teplice remizovaly 2:2 se Zlínem, Příbram prohrála 1:2 s Baníkem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Herolind Shala z Liberce se raduje z gólu proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav si dál drží třetí příčku, po trefách Jánoše a z penalty Magery zvítězila 2:0 na Slovácku, které si jen potvrdilo, že Středočechy nevidí rádo. Mladá Boleslav neprohrála již posledních sedm vzájemných ligových zápasů (6 výher, jedna remíza).

Naopak Olomouci se proti Slavii dařilo. Sigma vyhrála poslední čtyři vzájemné zápasy a posledních šest neprohrála (5 výher, remíza). Sešívaným nepodlehla ani tentokrát, jenže na vedoucí Navrátilův gól stihl zareagovat Zmrhal a remíza 1:1 je pro Olomouc v bitvě o záchranu citelnou ztrátou. Ani Slavii jeden bod v útoku na pohárové příčky moc nepomohl. Na čtvrtý Liberec už ztrácí sedm bodů...

Teplice tři poslední domácí zápasy za sebou nevyhrály a nedaly v nich ani gól. Tuto sérii poopravily jen napůl. Nad Zlínem sice vedly již 2:0, Ševci ovšem dokázali srovnat a po remíze 2:2 ani jeden ze soupeřů nemá klid.

Příbram se upínala k duelu s posledním Baníkem. Kdyby ho zvládla, přiblížila by se záchraně. Naopak Ostrava se v případě porážky a v kombinaci s dalšími výsledky už mohla stát jistým sestupujícím. Všechno ale bylo jinak, Baník i bez vyloučeného Vraštila otočil skóre a velmi překvapivě zvítězil 2:1. Rozhodující gól si Bednář dal do vlastní sítě sám...

Zatímco Slovan hraje o poháry, Vysočina ještě nemá klid. Jihlava porazila Liberec pouze v jednom z devíti předchozích vzájemných ligových zápasů, v posledních třech ale neprohrála. Tentokrát už podlehla, Shala jí do přestávky zasadil dva údery a bylo rozhodnuto.

Program 25. kola:
Pátek
Dukla - Jablonec 6:1
Sobota
Slovácko - Mladá Boleslav 0:2
Branky: 20. Jánoš, 71. z pen. Magera
Příbram - Ostrava 1:2
Branky: 47. Šabala - 75. de Azevedo, 85. vlastní Bednář
Olomouc - Slavia 1:1
Branky: 59. Navrátil - 79. Zmrhal
Teplice - Zlín 2:2
Branky: 5. vlastní Jugas, 33. Vondrášek - 50. Koreš, 67. V. Vukadinovič
Liberec - Jihlava 2:0
Branky: 34. a 44. Shala
Neděle
16:45 Plzeň - Brno
18:45 Bohemians - Sparta

Reklama