Hlavní obsah

Dukla - Jablonec 6:1Dukla se rozstřílela, nebohému Jablonci dala půltucet gólů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Vrzal 1 : 0
33. Gorkšs 2 : 0
35. Tetour 3 : 0
43. Mareš 4 : 0
55. Kysela 4 : 1
73. Mareš 5 : 1
86. Manzia 6 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalistům pražské Dukly vyšla dokonale odplata za vyřazení z domácího poháru. Svěřenci Luboše Kozla rozdrtili v předehrávce 25. kola Synot ligy Jablonec vysoko 6:1. Základ k vysoké výhře domácí položili v rozmezí mezi 30. a 35. minutou, kdy skórovali třikrát. Dvakrát se na Julisce prosadil útočník Jakub Mareš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha oslavují třetí gól do jablonecké sítě.

Článek
Fotogalerie

Pražané v nejvyšší soutěži ukončili sérii čtyř utkání bez vítězství a s 29 body se přiblížili jistotě záchrany.

V zápase devátého s osmým celkem tabulky si první velkou šanci vypracoval Jablonec. Kysela z rohu hlavou prodloužil na Romeru, jenže bývalý hráč Dukly sám před brankou vypálil nad břevno.

Domácí pak převzali iniciativu, Jablonec výrazně přehrávali a po půlhodině hry otevřeli skóre. Míč z Marešovy standardky se dostal k Vrzalovi a ten se z voleje trefil přesně. Už ve 33. minutě to bylo 2:0, když z rohového kopu hlavičkoval nepokrytý Gorkšs.

Povedenou pětiminutovku dominantní Dukla korunovala třetí brankou. Vrzalův centr gólman Bárta vyrazil jen k Tetourovi, který neměl problém zakončit do odkryté branky. Krátce před pauzou ještě po nenápadné individuální akci zvýšil Mareš.

Jablonec venku už 9 zápasů nevyhrál

Jablonec začal druhý poločas lépe a po deseti minutách snížil. Rada sice po rohu vychytal Tecla, ale na Kyselovu dorážku z bezprostřední blízkosti už nestačil.

Domácí větší drama odmítli. V 73. minutě přidal pátý gól Mareš po akci Hanouska a Tetoura a krátce před koncem dokonal debakl Severočechů akrobatickým kopem Manzia.

Jablonec utrpěl nejvyšší porážku ve vzájemných soubojích a prodloužil venkovní ligovou sérii bez vítězství na devět utkání.

25. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - FK Jablonec 6:1 (4:0)
Branky: 43. a 73. Mareš, 30. Vrzal, 33. Gorkšs, 35. Daniel Tetour, 86. Manzia - 55. Kysela. Rozhodčí: Franěk - Paták, Dobrovolný. ŽK: Marek Hanousek - Mihálik, Kysela. Diváci: 1067.
Dukla: Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal (83. Preisler) - Marek Hanousek (81. Vašíček), Považanec, Daniel Tetour - Manzia, Mareš (78. Smejkal), Néstor. Trenér: Kozel.
Jablonec: Bárta - Romera, Pernica, Kysela, Hybš - Hübschman - Karavajev, Pospíšil (46. Trávník), Greguš (46. Rossi), Mihálik - Tecl (81. Wágner). Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: