Hlavní obsah

Ligové milníky: Vonášek měl na svou Plzeň spadeno. To ještě Viktorka vozila z Letné sedm gólů...

Čtyři trefy ho pasují na nejlepšího střelce vzájemných duelů. Paradoxem je, že na Letnou zamířil do rudého dresu právě z Plzně. Nebyl žádným kanonýrem, ale proti bývalému klubu se mu dařilo nadmíru. Vzpomínání sparťana Romana Vonáška na rekordní výhru 7:2 z podzimu 1994 je věnován další díl historických milníků Synot ligy.

Vonášek

 
Článek

Gólově nejbohatší duel mezi současnými velkými rivaly se odehrál na čerstvě zrekonstruované Letné v září 1994. Sparta tehdy porazila Plzeň 7:2 a o jednu z branek se postaral Roman Vonášek.

„Dostal jsem přihrávku na půlce hřiště. Plzeň nějak nebránila, postupoval jsem až k šestnáctce, vypálil a spadlo to do brány. Zápas bohatý na branky, navíc se spoustou dalších šancí na obou stranách. Pro diváky i pro nás dobrý..." usmívá se Vonášek po letech.

Za střelce se nikdy nepovažoval. „Gólů jsem zase tolik nedával. Ale když to řeknu hodně zle, jakmile přijela Plzeň, tak jsem se vždycky trefil," culí se.

Duel Sparty s Plzní ožije ve šlágru 26. ligového kola, hraje se v neděli od 20:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: