Hlavní obsah

Teplice vyválčily bod v Edenu, Liberec jede. Baník ještě žije, Klokani blízko záchrany

Praha
Aktualizováno

Čtvrtou výhru v řadě si připsali fotbalisté Liberce ve 26. kole Synot ligy a zůstávají ve hře o třetí místo. Poslední Baník zdolali 2:0, přitížili mu v jeho téměř beznadějné situaci, ale definitivně potopeni Ostravané ještě nejsou. Bohemians 1905 otočili v Jihlavě na 2:1 ve svůj prospěch bitvu ohrožených a Jablonec se proti Slovácku omluvil vlastním fanouškům za minulý debakl, vyhrál 3:1. Slavia potřetí v řadě jen remizovala, nepomohly jí ani dva góly kanonýra Škody a penalta v samém závěru, Teplice si z Edenu vezou remízu 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost teplických fotbalistů po remíze 2:2 se Slavií Praha v Edenu.

Článek
Fotogalerie

O sestupu Ostravy se za určitých předpokladů mohlo rozhodnout již o víkendu. Baník by získal definitivu druhé ligy v případě domácí prohry s Libercem, což se naplnilo, ale zároveň by musela nastat další kombinace: zápas Jihlavy s Bohemians 1905 by skončil remízou, Zlín by zabodoval s Duklou a Příbram zvítězila v Brně. Už první podmínka zůstala nenaplněna... Ale šance pro Baník je i tak nicotná.

Jablonec si doma se Slováckem po debaklu 1:6 na Dukle úspěšně usmiřoval své publikum. Moravané prohráli potřetí za sebou, Severočeši se v tabulce posunuli před ně.

To Liberec si připsal už čtvrtou ligovou výhru za sebou a upevnil si čtvrté místo. I po tomhle kole zůstane jen o bod za Mladou Boleslaví, která v pátek večer zdolala Olomouc 4:1.

Bohemians se vzdálili od zóny ohrožení. Po obratu na Vysočině je od sestupového pásma dělí osm bodů, poraženou Jihlavu pět.

Pátá Slavia nad Teplicemi dvakrát vedla, ale nakonec se musí smířit jen s bodem za remízu 2:2.  Domácí sice měli v Edenu více ze hry, ale góly střílel pouze Milan Škoda. Na druhé straně srovnali Kukec a Táborský. V závěru měl velkou příležitost skórovat Hušbauer, ale teplický gólman Grigar jeho pokutový kop zneškodnil.

Program 26. kola:
Pátek
Mladá Boleslav - Olomouc 4:1
Sobota
Jablonec - Slovácko 3:1
Branky: 16. Tecl, 50. Masopust, 66. Doležal - 88. Došek
Ostrava - Liberec 0:2
Branky: 11. Sýkora, 59. Bakoš
Jihlava - Bohemians 1:2
Branky: 39. Hronek - 42. Šmíd, 54. Hubínek
Slavia - Teplice 2:2
Branky: 16. a 51. Škoda - 31. Kukec, 87. Táborský. ČK: 90. Soungole (T).
Neděle
17:00 Brno - Příbram
17:00 Zlín - Dukla
20:00 Sparta - Plzeň

Reklama