Hlavní obsah

Liberec zatlačil. Sparta potřebuje konečně vést a uspět na Stínadlech

Plichta Mladé Boleslavi jim hraje do noty, výhra Liberce nad Brnem už méně. Fotbalisté pražské Sparty se už musejí v ligové tabulce dívat pod sebe, druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů ještě nemají zdaleka jisté. Slovan na ně ztrácí už jen tři, Boleslav čtyři body - a právě Liberec navíc přijede za týden na Letnou. Sparta má ovšem ještě k dobru dnešní duel 27. kola v Teplicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty a teplický záložník Admir Ljevakovič.

Článek

Konečně květen, říkají si sparťané. Duben totiž pro ně byl kalamitní. Ve čtvrtfinále Evropské ligy vypadli s Villarrealem se ctí. V domácí soutěži ovšem pohřbili titul, který slaví Plzeň. A po středeční porážce 0:2 v Jablonci je Sparta na pokraji vyřazení také v semifinále domácího poháru. V dubnu dokázala vyhrát jen dva z osmi soutěžních zápasů, osmkrát v řadě navíc pokaždé jako první inkasovala!

Žádný div, že po návratu z jablonecké Střelnice došlo na Letné k válečné poradě.

„V kabině jsme si s trenéry a hráči všechno vysvětlili. Doufám, že se to změní. Hlavně musíme jít konečně do vedení, protože v poslední době pořád prohráváme. Pak se zápasy špatně otáčejí," poukazuje v rozhovoru pro klubovou televizi asistent Stanislav Hejkal.

„Chceme o pohár ještě zabojovat, ale nemůžeme si rozhodně dovolit neskončit v lize druzí. Když uděláme pohár a neskončíme v lize druzí, je to malér," říká rezolutně trenér Zdeněk Ščasný.

Stínadla až příliš horkou půdou

„Ani my si to takhle nepředstavujeme. Všechny nás štve, že jsme teď dvakrát za sebou prohráli. Jaký je recept? Jednoduchý, musíme zvládnout zápas v Teplicích," reaguje na porážky s Plzní a v Jablonci reprezentant Ladislav Krejčí.

Jenže také Severočeši hrají o hodně, ještě nemají jistou záchranu. A Sparta z posledních 13 ligových zápasů v Teplicích jen dvakrát vyhrála a z posledních dvou tam získala jen bod.

„Jsou pro nás velice nepříjemným soupeřem, navíc se nám v Teplicích nedaří tolik, jako na jiných stadiónech. Nad tím teď ale nesmíme přemýšlet. Sérii musíme zlomit a zvítězit tam," uvědomuje si Krejčí.

Zápas Teplice - Sparta se hraje od 17:00, přímý přenos vysílá O2 Sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama