Hlavní obsah

Sparta urvala na Stínadlech jen bod. Také vršovické malé derby skončilo bez vítěze

Praha
Aktualizováno

Tragický duben jim příliš nevylepšili ani první květnový den. Fotbalisté pražské Sparty jen remizovali v 27. kole Synot ligy na hřišti Teplic 1:1 poté, co na vedoucí gól Tiémoka Konatého z těsného ofsajdu odpověděl čtyři minuty před koncem z přímého kopu Roman Potočný. Na druhém místě tabulky znamenající účast v předkole Ligy mistrů mají Letenští náskok už jen čtyř bodů na třetí Liberec, se kterým hrají v příštím kole. V druhém nedělním duelu se rozešli v malém derby bez gólů fotbalisté Bohemians 1905 se Slavií.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tiémoko Konaté (vpravo) přijímá gratulaci od spoluhráče ze Sparty Lukáše Marečka k úvodnímu gólu, který vstřelil v závěru prvního poločasu.

Článek
Fotogalerie

Sparta nutně potřebovala bodovat, aby se nedostala pod tlak v boji o druhé místo v tabulce. Jenže bez kapitána Lafaty, který chyběl kvůli kartám, se v útoku těžko prosazovala. Až krátce před přestávkou se míč za zády teplických obránců dostal ke Konatému, který ho už jen doťukl do odkryté branky. Byl však v těsném postavení mimo hru, což sudí přehlédli.

Po změně stran měli domácí řadu šancí ke srovnání. Kukec však v jasné šanci po brejku napálil z hranice pokutového území jen obránce, sparťanský brankář Bičík lapil i dalekonosnou střelu Ljevakoviče a držel hosty i po šanci Kodeše, kterému sebral míč z hlavy ve vyložené pozici.

Tlak Teplic sílil, Sparta navíc přišla o zraněného Frýdka a na levého beka se musel zatáhnout Krejčí. V závěru se k přímému kopu postavil Potočný a krásnou střelou do šibenice nedal Bičíkovi šanci odvrátit vyrovnání. Rozhodnout mohl v závěru Vachoušek, ale tentokráte byl sparťanský gólman úspěšnější.

V Ďolíčku zvonila branková konstrukce

Slavia remizovala ve čtvrtém ligovém utkání za sebou a na čtvrtou Boleslav ztrácí tři kola před koncem deset bodů. Desátí Bohemians 1905 zase protáhli sérii bez prohry na tři utkání, v tabulce se dostali na třicet bodů a udělali další krok k záchraně.

Domácí byli aktivnější a ve 20. minutě jim k vedoucí trefě chyběly centimetry, když Schick po Mosquerově centru trefil z voleje tyčku. Z přečíslení poté mohla udeřit Slavia. Mešanovičovu střelu však Zlámal vyboxoval a dorážející Škoda vysoko přestřelil.

Slavia si zřejmě největší příležitost vypracovala v 53. minutě. Mešanovič se po rychlé kombinaci se Škodou dostal k odraženému míči a zblízka napálil břevno. Čtvrt hodiny před koncem slávistický gólman Pavlenka zblízka reflexivně vyrazil Švecovu akrobatickou ránu po standardní situaci. A když v závěru ještě Zlámal včasným vyběhnutím sebral míč před Škodou, vršovické derby potřetí za sebou skončilo remízou.

Utkání pokazili hostující fanoušci, kteří ve svém sektoru používali dýmovnice, a když jedna z nich dopadla i na hrací plochu, rozhodčí Jech utkání na chvíli přerušil.

Fotbalová Synot liga - 27. kolo:
Pátek
Jihlava - Mladá Boleslav 1:1
Branky: 77. Hronek - 43. Ščuk
Sobota
Slovácko - Zlín 1:1
Branky: 60. Koné - 84. Diop
Příbram - Dukla 2:2
Branky: 67. Pilík (z pen.), 87. Hanousek (vlastní) - 33. Mareš, 54. Néstor
Olomouc - Jablonec 2:1
Branky: 27. Šindelář, 63. Ordoš - 43. Mihálik
Liberec - Brno 4:2
Branky: 53. Folprecht, 69. Pulkrab, 70. Bakoš, 88. Bartl - 56. a 60. Zoubele
Plzeň - Ostrava 2:0
Branky: 31. Hrošovský (z pen.), 54. Kolář
Neděle
Teplice - Sparta 1:1
Branky: 86. Potočný - 45.+1 Konaté
Bohemians - Slavia 0:0

Reklama