Hlavní obsah

Sparta odmítla útok Liberce na druhé místo, třetí už je po výhře nad mistrem Boleslav

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty ve 28. kole Synot ligy odmítli útok Liberce na druhou příčku tabulky. Pražané vyhráli 3:0. V zápase se třemi asistencemi blýskl Dočkal. Slovan se propadl na čtvrtou příčku. Třetí je totiž Mladá Boleslav, která zdolala mistrovskou Plzeň 2:0. Západočeši ztratili body po šestnácti výhrách v řadě. V záchranářském duelu remizoval Zlín s Příbramí 0:0 a již jistý sestupující Baník Ostrava prohrál doma s Bohemians 1905 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Tiémoko Konaté (vlevo) a Costa oslavují gól proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Sparta, která po celou sezónu pokukovala po titulu, se nyní nachází v ošemetné situaci, v níž musí odrážet útoky soků na druhou příčku. Důležitý zápas s Libercem ale Letenští zvládli na výbornou. Výhru režíroval Dočkal, který přihrál na všechny tři góly svého týmu.

Krátce po půlhodině hry nacentroval domácí kapitán do vápna ostrý míč a Krejčí ho poslal přesně pod břevno. A o sedm minut později už vedli Letenští o dva góly. Šikovnou přihrávku tentokrát střelou na bližší tyč zužitkoval Juliš. Ve druhé půli se o poslední branku střetnutí postaral Konaté, který prostřelil náhradního gólmana Severočechů Hladkého.

Sparta tak odskočila Liberci na rozdíl sedmi bodů. Na třetí příčku se protlačila po výhře nad Plzní Mladá Boleslav.

V hlavní roli Petržela

Všechny důležité události se v Boleslavi odehrály v rozmezí 65. a 69. minuty. Krátce po půlhodině hry se uvolnil Petržela a ve velmi nadějné příležitosti napálil jen břevno. Pravý obránce Viktorie byl ve středu dění i v 68. minutě, kdy ve vlastním pokutovém území fauloval Čermáka a kopal se pokutový kop.

V tu chvíli ale už hráli hosté oslabení o vyloučeného Matějů. Levý bek mistrovského celku totiž v pozici posledního hráče stáhl Přikryla a zblízka si prohlédl červenou kartu. Hned o minutu později se pak k exekuci pokutového kopu postavil Magera a poslal domácí do vedení. To pojistil střídající Baroš sedm minut před koncem druhé půle. Boleslav ztrácí na druhou Spartu pět bodů.

Klokani vyhráli v Ostravě

Klokany poslal do vedení Havel, který už v šesté minutě pronikl do vápna a střelou na vzdálenější tyč překonal Šroma. Druhý gól Pražané přidali v nastaveném čase úvodní půle. Střelou po zemi se prosadil Bartek. Ve druhé půli zfauloval ve vápně Havel Šasinku a následný pokutový kop proměnil Hrubý. Vyrovnat už se Baníku ale nepodařilo. Ostravané prohráli potřetí v řadě, Bohemians 1905 neprohráli ve čtvrtém utkání za sebou.

Zlín na jaře ještě nevyhrál a nepodařilo se mu to ani v záchranářském souboji s Příbramí. Ševce přitom mohl poslat do vedení Vukadinovič, který měl v první půlhodině hry hned dvě gólové příležitosti. Ale neuspěl. Stejně jako Jugas či střídající Jordan. Příbram, kterou poprvé trénoval Pulpit, byla nakonec za bod za bezgólovou remízu ráda. Posledních sedm minut totiž hosté hráli bez vyloučeného Chaluše. Středočeši jsou na první nesestupové příčce s dvoubodovým náskokem na Olomouc.

Program 28. kola:
Pátek
Dukla - Olomouc 2:0
Brno - Jihlava 1:1
Sobota
Mladá Boleslav - Plzeň 2:0
Branky: 68. Magera z pen., 83. Baroš.
Ostrava - Bohemians 1905 1:2
Branky: 50. Hrubý z pen. - 6. Havel, 45.+3 Bartek.
Sparta - Liberec 3:0
Branky: 32. Krejčí, 39. Juliš, 51. Konaté.
Zlín - Příbram 0:0
Neděle
15:30 Slavia - Slovácko
16:00 Jablonec - Teplice

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články