Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Dočkal se chopil maršálské hole, Barák nakopl Slavii

Praha

Včas pochopili, že není kam couvnout. Fotbalisté pražské Sparty odvrátili hrozbu, že by mohli přijít i o druhé místo. Kvalifikaci Ligy mistrů si v závěru sezóny nejspíš uhájí, rozhodli o tom hladkým vítězstvím 3:0 nad Libercem ve víkendovém šlágru. Hned tři hráči letenského týmu se proto objevují v ideální sestavě 28. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 28. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Druhý hostil třetího, ale drama se na Letné nekonalo. Spartu v kritickém okamžiku sezóny uklidnil především reprezentant Dočkal. Chopil se maršálské hole, nahrál na tři góly a bylo jasno. Skóre otevřel záložník Krejčí, který příkladně vypomohl jako levý obránce. Vidět byl znovu i Konaté, který technické finesy tentokrát korunoval i vstřeleným gólem.

Nejvyšší výhru kola (5:1) si připsala Slavia. Proti Slovácku ji v Edenu nakopl mladý Barák, který se postaral o obě úvodní branky. Jednou se do kanonády zapojil také stoper Bílek. Mladá Boleslav ukončila plzeňskou jízdu bez porážky, znovu se ukázal další mladík Čermák.

Teplický gólman Grigar dlouho odolával v Jablonci, nakonec ho překonal až stoper Pernica. Dukla hladce zdolala nebohou Olomouc, výborný byl obránce Vrzal a konec sezóny zastihl ve výborné formě útočníka Néstora. Klokani si výhrou v Ostravě rázně pojistili záchranu a mohou si mnout ruce nad výkony legionáře Mosquery.

Sestava 28. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Grigar (Teplice) - Vrzal (Dukla), Pernica (Jablonec), Bílek (Slavia), Krejčí (Sparta) - Konaté (Sparta), Čermák (Mladá Boleslav), Dočkal (Sparta), Barák (Slavia) - Néstor (Dukla), Mosquera (Bohemians).

Reklama