Hlavní obsah

Konec s fotbalem? Kdepak, Berger se z Julisky stěhuje do Ďolíčku

Praha
Aktualizováno

Veletoč je to pozoruhodný. Na Julisce se rozloučil s tím, že už fotbal hrát nebude. A nejednou se vyloupl u konkurence v Ďolíčku. Fotbalisty Bohemians 1905 překvapivě posílí záložník Tomáš Berger, který po sezóně ukončil angažmá v pražské Dukle. Ofenzivní univerzál se k týmu klokanů připojí v pondělí. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

A teď do Ďolíčku! Tomáš Berger se stěhuje z Dukly do Bohemians 1905...

Článek

Hráčem Dukly bude jen do čtvrtka, kdy mu na Julisce končí smlouva. Pak se třicetiletý útočník Tomáš Berger zapojí do přípravy s Bohemians. Trénovat začne po návratu týmu ze soustředění na začátku příštího týdne.

„Tomáš přichází jako náhrada za Acostu a věříme, že ho plnohodnotně nahradí," očekává sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek. „Přichází zároveň jako volný hráč a podepsal u nás smlouvu na dva roky," dodává.

„Byl jsem dlouho v Dukle a je to pro mě změna. Bohemka je mi sympatická a já se na angažmá těším," říká Tomáš Berger. V minulé sezóně zaznamenal deset ligových gólů, hned dvakrát se trefil právě proti Bohemce ve vzájemném utkání na Julisce.

Skončil jsem pouze na Dukle...

Syn populárního internacionála Jana Bergra nyní popírá, že by nedávno ohlásil konec kariéry.

„Já jsem pouze řekl, že na Dukle končím. Poté jsem odjel na dovolenou. Nyní jsem v Itálii, už jsem moc nevěřil, že by se mi někdo ozval," vzkazuje s úsměvem.

Většinu své profesionální kariéry strávil v Dukle, zkoušel to ale třeba i v Plzni. „Raději nastupuji na kraji zálohy, cítím se tam lépe," avizuje Berger novému kouči Miroslavu Koubkovi.

Reklama

Související témata: