Hlavní obsah

Slavia a Liberec hlavními favority Ministerského poháru v Čelákovicích

Slovan si základní skupinu Evropské ligy zahrál v minulé sezóně, sešívaní se do ní chtějí probít v ročníku novém. Fotbalisté Liberce a pražské Slavie jsou hlavními favority třetího ročníku Ministerského poháru v Čelákovicích, který se uskuteční již tuto sobotu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slovanu Liberec Lukáš Pokorný (druhý zprava) a záložník Slavie Karel Piták.

Článek

Již potřinácté bude stadión U hájku v Čelákovicích dějištěm letního turnaje prvoligových týmů. Hrát se bude v sobotu 2. července. Na deset ročníků turnaje O pohár starosty města totiž navazuje mezinárodní Ministerský pohár, o který se bude hrát potřetí. Partnerem pořádajícího klubu SK Union Čelákovice je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, oficiální záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Stejně jako v minulých letech, kdy v něm zvítězily ŠK Slovan Bratislava (2014) a FK Jablonec (2015), se sejde opět velmi kvalitní konkurence. A protože Severočeši coby obhájce pozvání do Čelákovic tentokrát neakceptovali, bude mít Ministerský pohár 2016 zase nového držitele.

Největším diváckým lákadlem je každoročně pražská Slavia, pro kterou bude čelákovický turnaj první herní prověrkou po návratu ze soustředění v Rakousku. Také liberecký Slovan, který navzdory velkým změnám v hráčském kádru vybojoval senzačně ligový bronz, se již chystá na třetí předkolo Evropské ligy, zatímco červenobílí zasáhnou ve stejné soutěži již do druhého. Dalšími dvěma účastníky jsou FK Příbram a Tatran Prešov, který se po třech letech vrací do nejvyšší slovenské soutěže.

Sobotní program v Čelákovicích:
9:45Slovan Liberec - FK Příbram
11:15Slavia Praha - Tatran Prešov
15:00utkání o 3. místo
16:45finále

Reklama