Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 3:0Lafata znovu sejmul svůj bývalý klub a nasměroval Letenské do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Lafata 1 : 0
75. Pulkrab 2 : 0
83. Lafata 3 : 0
Záznam online reportáže

Program 4. kola fotbalové ligy uzavřel duel dvou dosud neporažených týmů. Sérii udržel jen jeden z nich, Sparta porazila Jablonec 3:0 a vyhoupla se do čela tabulky. Lví podíl na tom má kapitán David Lafata, jemuž se proti svému bývalému klubu mimořádně daří. Vstřelil dvě branky a konto Jablonce tak ze šesti zápasů v rudém zatížil již sedmi ligovými trefami...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Tomáš Wágner (vlevo) a Mario Holek ze Sparty v utkání čtvrtého ligového kola.

Článek
Fotogalerie

Letenští jsou uprostřed mise zachraňující pohárový podzim a proti čtvrtečnímu duelu na hřišti dánského Sönderjyske nastoupili se čtyřmi změnami v základní sestavě. Poprvé s Karavajevem, který ještě na jaře hostoval v Jablonci. Také jedenáctka Severočechů doznala kvůli řadě absencí výrazných změn.

Právě ruská posila v prvním náznaku šance centrovala na Lafatu, který se po čase zase chopil kapitánské pásky, hosté však hrozící nebezpečí odvrátili. Také další dvě příležitosti vedly před Karavajeva, k přímému ohrožení branky je však sparťané ani jednou nedotáhli.

Až v 35. minutě vystřelil Kadlec, ani jeho hlavička po standardce ovšem branku netrefila. Jablonec v klidu bránil a čekal na rychlé kontry. Sparta byla jalová a do šatny ji vyprovázel pískot diváků.

Ulitu rozbila až standardka

Po přestávce favorit svůj tlak zvýraznil, jenže drajv, díky němuž na jaře došel do čtvrtfinále Evropské ligy, je prostě pryč. Kroužení kolem, jabloneckého vápna k ničemu nevedlo, nápad a moment překvapení chyběly.

A tak si Letenští pomohli standardkou. Na Dočkalův roh si vyskočil Lafata a hlavou s odrazem o tyč dal svému bývalému klubu již šestý ligový gól v rudém dresu. Jablonecká ulita praskla, po centru Karavajeva se hlavou krásně trefil také mladý Pulkrab.

Jablonec zaplatil za přílišnou pasivitu. Po Frýdkově přímém kopu se Lafata zblízka trefil podruhé, sólový nájezd pak ještě zahodil Juliš.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 4. kolo:
Sparta Praha - FK Jablonec 3:0 (0:0)
Branky: 70. a 83. Lafata, 75. Pulkrab. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Mokrusch. ŽK: Holek, Čermák, Lafata - Kubista, Mihálik. Diváci: 8336.
Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Kadlec, Costa - Vácha, Čermák (46. Pulkrab) - Šural, Dočkal (70. Frýdek), Holzer (59. Juliš) - Lafata. Trenér Ščasný.
Jablonec: Hrubý - Kubista, Pernica, Kouřil, Hanousek - Hübschman, Pospíšil - Bazal (60. Končal), Trávník (90. Díl), Mihálik (68. Štěpánek) - Wágner. Trenér Frťala.

Reklama

Související témata: