Hlavní obsah

Karvinou posílil ghanský záložník Mensah

Jednadvacetiletý ghanský defenzivní záložník Derrick Mensah se stal nejnovější posilou Karviné. Fotbalista, který ještě v loňské sezóně oblékal dres Baníku Ostrava, přichází do týmu nováčka ePojištění.cz ligy na roční hostování s možnou opcí z norského týmu FK Haugesund.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Derrick Mensah na archivním snímku ještě v dresu Baníku během utkání na Spartě.

Článek

„Bylo v našem zájmu posílit střed hřiště a právě na pozici defenzivního záložníka jsme hledali určité varianty. S příchodem Derricka si slibujeme zvýšení konkurence na tomto postu," podotkl sportovní manažer MFK Karviná Lubomír Vlk na adresu bývalého ghanského mládežnického reprezentanta, jenž přestoupil do Norska z Baníku letos v lednu. Za Haugesund odehrál ale pouze čtyři utkání.

S Karvinou se Mensah připravuje už čtrnáct dnů a měl by zasáhnout do dnešního přípravného utkání s Baníkem Ostrava v Bohmíně. „V tréninku se jeví velmi slušně, takže uvidíme," dodal Vlk.

Mensah v minulosti působil v ghanském klubu Tema Youth, pak v tuniském Club Africain, odkud přišel v březnu 2014 do Ostravy. V nejvyšší české soutěži odehrál za Baník 24 zápasů, gól doposud nevstřelil.

Reklama

Související témata: