Hlavní obsah

Sparta oslovila Slováka Guľu, proti Interu tým povede kouč zázračného dorostu

Aktualizováno

Kdo bude novým trenérem fotbalové Sparty po odchodu Zdeňka Ščasného? Trenér Žiliny Adrián Guľa potvrdil, že ho letenský klub oslovil, ve hře by měli být také Jindřich Trpišovský a Václav Kotal. Své role si zatím rozdělili Ščasného asistenti. Vedením mužstva byl pro čtvrteční duel Evropské ligy s Interem Milán pověřen David Holoubek, který je zároveň koučem ligového dorostu. Stanislav Hejkal má na starosti taktickou přípravu a Zdeněk Svoboda se věnuje nácviku standardních situací.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Holoubek (vpravo) a Marek Matějovský během přípravného utkání s Trenčínem.

Článek

Kdo místo Ščasného? Odpověď na tuto otázku asi nebude vyřčena bleskově. Trenéři, kteří by se letenskému vedení nejspíš nejvíce zamlouvali, jsou momentálně vázáni jinde. Jindřich Trpišovský v Liberci, Adrián Guľa v Žilině a Václav Kotal u reprezentace do 17 let.

Slovenský kouč, který je považován za velkého inovátora, však pro server iSport.cz potvrdil, že ho Sparta již oslovila. A že by o práci v ní měl zájem. „Je to obrovská značka s velkým potenciálem," řekl Guľa.

Věc má však háček. Lídr slovenské ligy nechce o svého kouče přijít, nedávno nevyslyšel ani nabídky z Polska. Pražané by se museli dohodnout s majitelem klubu Jozefem Antošíkem. A ten už je podle některých zdrojů odmítl. "Sparta nás neoslovila," řekl žilinský PR manažer Juraj Vitko pro Sport.cz.

Reálnější je tedy jednání s Libercem o tom, zda bude svolný uvolnit Trpišovského...

Holoubka čekají hektické dny

Jednání mohou být náročná, proto bylo třeba určit šéfa lavičky minimálně pro čtvrteční duel s Interem Milán. A stal se jím nejmladší z asistentů, šestatřicetiletý David Holoubek.

V minulé sezóně trhal rekordy se sparťanským dorostem U19 a v létě doplnil realizační tým áčka. Zrovna proti italskému velkoklubu teď zažije svou premiéru v roli hlavního kouče v dospělém fotbale. Holoubek je odchovanec Humpolce, jako trenér prošel ve Spartě od žáků až po devatenáctku, s níž v minulé sezóně jasně získal titul a dovedl ji do mládežnické Ligy mistrů.

A protože nejstarší dorost nadále vede, čeká ho hektický týden. Ve středu od 14:00 totiž devatenáctka hraje na stadiónu Viktorie Žižkov první duel Youth League s Podgoricou. Hned po zápase pak Holoubek musí uhánět na Letnou, kde bude již v 16:30 zastupovat stávající realizační tým na tiskové konferenci a poté se ujme předzápasového tréninku áčka...

Reklama

Související témata: