Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Lafata se blíží magické hranici, nováček zase stříhá parádní góly

Praha

Tak už je zase vše při starém. Pětinásobný král střelců se hattrickem proti Příbrami prostřílel do čela tabulky kanonýrů a v součtu všech ligových gólů mu chybí jen osm tref ke zdolání magické mety 200 branek. Sparťanský kapitán David Lafata samozřejmě nemůže chybět v ideální sestavě 12. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy podle Sport.cz. Dvojí zastoupení má třeba i nováček z Karviné, který dával v Hradci Králové parádní góly.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů a ČTK

Sestava 12. kola fotbalové ePojistovna.cz ligy podle Sport.cz:

Článek

Svůj devátý ligový hattrick v kariéře přijal vcelku s nadhledem. Přesto byl něčím zvláštní - David Lafata se celkovým součtem 192 gólů dostal v pořadí Klubu ligových kanonýrů týdeníku Gól před Antonína Hájka na třetí místo a před sebou už má pouze dva legendární slávisty Josefa Bicana a Vlastimila Kopeckého... Lafatovým nahrávačem byl tentokrát mladý Holzer, který mu připravil dvě trefy.

Zajímavou přestřelku nabídl duel nováčků v Hradci Králové. Karviná vyhrála 4:3 a dávala samé pěkné góly. Dvakrát se trefil Budínský, svému mateřskému klubu se pak parádními nůžkami připomněl Voltr. Za výhru nad Libercem pak mají dvojí zastoupení také Klokani - autora vítězného gólu Krcha a čiperného Maška.

Plzeň v čele tabulky uniká o tři body, protože zvládla oslabení na Dukle. Její obranu znovu jistě řídil kapitán Hubník. Zlín dlouho nevypadal, že by v Mladé Boleslavi zvítězil, pak ale předvedl bleskový obrat i díky žolíku Harbovi. Slavia děkuje neprůstřelnému brankáři Pavlenkovi, že v Jablonci získala aspoň bod, v domácí obraně zase vynikl mazák Hübschman. Teplice pak vezou bod ze Slovácka i díky běhavému Horovi.

Sestava 12. kola fotbalové ePojistovna.cz ligy podle Sport.cz:
Pavlenka (Slavia) - Hubník (Plzeň), Hübschman (Jablonec), Krch (Bohemians) - Mašek (Bohemians), Hora (Teplice), Budínský (Karviná), Holzer (Sparta) - Harba (Zlín), Lafata (Sparta), Voltr (Karviná).

Reklama