Hlavní obsah

Spartě bych řekl ne. Do Slavie jsem chtěl i kvůli konkurenci, vysvětlil Sýkora

Vojtěch Pospíšil (Chaj-kchou)Sport.czPrávo

Fotbalový reprezentant Jan Sýkora se ve čtvrtek na poslední chvíli připojil k výpravě pražské Slavie a odletěl s ní na kondiční soustředění na exotický ostrov Chaj-nan. Po dlouhém letu do Číny byl unavený, ale po příjezdu na hotel u města Chaj-kchou se do rozhovoru pustil ochotně a nastínil detaily jeho přestupového příběhu a podělil se o první dojmy.

Foto: Vojtěch Pospíšil , Sport.cz

Jan Sýkora po příletu na Chaj-nan.

Článek

Jaké to bylo naskočit takhle na poslední chvíli do letadla a vydat se přes půlku světa do neobvyklé destinace?

Bylo to vzrůšo, ještě jsem to takhle nikdy nezažil a užívám si to.

Jak jste zvládl těch 11 hodin v letadle a pak další porci po přestupu v Šanghaji? Společnost vám dělal Stanislav Vlček, který seděl vedle vás.

Bylo to šílený, já jsem z klimatizace vždycky úplně hotový. Ale se Standou to bylo super, pokecali jsme, takže to bylo v klidu.

Jak dlouho trval kontakt se Slavií?

Už to bylo delší dobu a já jsem byl hrozně rád, že na mě Slavia vůbec nějakou nabídku podala. Když jsem se pak sešel s vedením včetně trenéra, tak jsem věděl, že půjdu sem. Byl jsem rozhodnutý.

Jste rád, že už je rozhodnuto a máte to za sebou?

Určitě, já jsem si dával celé volno na to, abych si to promyslel, abych udělal ten správný krok. Jsem rád, že se to vyřešilo těsně před tím, než jsem mohl odletět s týmem sem.

Proč je právě Slavia tím správným krokem?

Je to profesionální klub se skvělým zázemím a skvělými fanoušky, má velké ambice, velké cíle, což já mám taky. Takže si myslím, že tohle vyhrálo. Ze strany Slavie bylo jednání rychlé, to mě přesvědčilo, že tu je profesionální úroveň.

Jaké další kluby byly ve hře? Byla tu i možnost zahraničního angažmá?

Zahraničí ne. Asi každý ví, že se jednalo o Plzeň a Spartu.

Nebál jste se, že Sparta uplatní předkupní právo?

Kdyby ho uplatnili, tak bych stejně řekl, že bych tam nešel a asi by se to vyřešilo.

Můžete hrát na více pozicích, ve Slavii to ale asi budou kraje zálohy. Mluvil s vámi trenér o vašem místě v týmu?

S trenérem jsme se o tom předběžně bavili, že se to klidně může změnit, když budu vypadat dobře na jiných postech, ale teď to předběžně vypadá na kraje zálohy.

Slavia hodně posiluje, je tu velká konkurence. Co na to říkáte?

Možná to byl jeden z důvodů, proč jsem šel právě do Slavie, že tu je konkurence a že mám možnost se připravit na zahraničí a co nejvíc se tu zlepšit. Myslím, že když to zvládnu tady, tak můžu jít dál.

Klub vyhlásil útok na titul. Jak jste na tom vy?

To bych ještě nechal být, máme před sebou 14 kol. Na titul myslím od té doby, co hraju fotbal, ale v tuhle chvíli to není nějaká priorita, musíme hrát zápas od zápasu a na konci se uvidí.

Reklama

Související témata: