Hlavní obsah

Barák mohl hrát o titul v Itálii. Vedení Slavie přestup zamítlo

Jeho kariéra jde strmě vzhůru. Před dvaadvacetiletým Antonínem Barákem, který během podzimu povýšil z jedenadvacítky do fotbalové reprezentace, se tento týden otevřela velká šance. Vedení Slavie na něj dostalo konkrétní nabídku od předního klubu ze Serie A. Sešívaní však nabídku rázně zamítli, ochotni jsou v zimě uvolnit jen další reprezentanta Jaromíra Zmrhala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tím směrem je Itálie, jako by ukazoval Antonín Barák... Slavia ho do ní nepustila.

Článek

Mohl to být blesk z čistého nebe. Antonín Barák prodloužil v prosinci smlouvu v Edenu - a najednou se mu otevřela cesta do Itálie. Jenže vedení Slavie nechtělo o transferu ani slyšet.

„Představenstvo Slavie odmítlo nabídku na přestup hráče Antonína Baráka, jedné z opor týmu v boji o titul, do předního italského klubu," oznámil v pátek večer klubový šéf Jaroslav Tvrdík na svém twitterovém účtu.

Barák tedy zůstává, v sobotu nastoupil v přípravném duelu na umělém trávníku v Edenu proti Viktorii Žižkov (3:0).

Šilhavý si oddechl, že mu Tonda zůstal

„Nedovedu si představit, co by muselo přijít za nabídku, abychom Tondu Baráka pustili. Myslím, že vedení zareagovalo správně a řeklo, co je pro ně priorita," těší trenéra Jaroslava Šilhavého.

Kouč doufá, že mladého záložníka zamítnutí přestupu nerozhodí. „Věřím, že to má Tonda dobře postavené i z rodiny. Potěší ho fakt, že o něj měl zájem italský klub. Má všechno před sebou a nic mu neuteče. Dostane se třeba ještě dál. Když bude pracovat, jak pracuje, zahraničí ho nemine. Myslím ale, že teď by bylo brzy," poukazuje trenér.

Sešívaní chtějí na jaře získat mistrovský titul, v zimě investovali do dalších pěti posil. Tvrdík již dříve avizoval, že zelenou k odchodu by z klíčových hráčů mohl dostat v případě dobré zahraniční nabídky pouze Jaromír Zmrhal.

Reklama

Související témata: