Hlavní obsah

Slavia - Teplice 2:1 Slavii vysvobodil z trýzně až vlastní gól teplického Vaněčka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Škoda 1 : 0
30. Fillo 1 : 1
87. Vaněček (vlastní) 2 : 1
Záznam online reportáže

Po týden trvající euforii vyvolané výhrou nad Plzní si prožila fotbalová Slavia v duelu s Teplicemi pořádné nervy. V epilogu 20. ligového kola totiž Severočeši bleskově odpověděli na vedoucí gól Škody hlavičkou Filla a ještě v 87. minutě drželi v Edenu nerozhodný výsledek. Pražané sice měli celou řadu šancí, ale z trýzně je vysvobodil až vlastní gól Vaněčka, pod kterým byl stejně jako před týdnem podepsán centrující Sýkora.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Milan Škoda ze Slavie se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

Slavia porazila Teplice

Stará pravda zase platila... Po pětadvaceti minutách totiž poslal Sýkora lajdáckou malou domů, Červenka se balónu zmocnil a běžel sám na domácího gólmana. Šance se ulekl natolik, že uklouzl a vystřelil tak slabě a hlavně nepřesně, že Slavia okamžitě vyrazila do bleskového protiútoku a Severočechy ztrestala.

Kdo jiný by se o to měl postarat, než kapitán Škoda? Snadno a lacině, protože Mešanovičův pokus o přelobování brankáře Chudého skončil na břevně a míč se odrazil přímo ke Škodovi, na něhož zívala prázdná brána.

Pro Teplice krutý direkt, protože věrné předzápasovým proklamacím začaly v Edenu odvážně a hlavně hodně aktivně, takže favorizovaným domácím toho moc nedovolovaly. I proto se i po inkasovaném gólu rychle zmátořily a za pět minut vyrovnaly. Fillo se prodral přes Floa a parádní hlavičkou skóre srovnal.

Až v ten moment se Pražané probrali a začali se tlačit do ofenzívy, jenže to byli zase Severočeši, kteří měli po chybě Deliho ke druhému gólu blíž. Nebýt Pavlenky, který nejprve zlikvidoval ránu velice aktivního Filla a vzápětí se vyznamenal ještě víc, když chytil jistý gól, jenž měl na noze Krob, kdo ví, jak by se pro ně utkání dál vyvíjelo.

Zvláště, když se vzápětí na druhé straně vyznamenal i Chudý, který na čáře lapil hlavičku Škody.

Slavia nechtěla za nic na světě připustit bodovou ztrátu, takže v poslední půlhodině se vyburcovala k náporu, který pochopitelně gradoval, když na hřiště přišli Van Buren a Tecl a domácí tudíž hráli s třemi útočníky. Za úsilí byli odměněni, neboť stejně jako před týdnem proti Plzni trýzeň zažehnala a tři minuty před koncem na tři body dosáhla. Díky vlastnímu gólu Vaněčka, který si srazil do brány trestný kop Sýkory.

Slavia Praha - FK Teplice 2:1 (1:1)
Branky: 25. Škoda, 87. Vaněček (vlastní) - 30. Fillo. Rozhodčí: Proske - Blažej, Kotík. ŽK: Flo, Van Buren - Kučera. Šušnjar, Vošahlík, Fillo. Diváci: 15081.
Slavia: Pavlenka - Bořil, Lüftner, Deli, Flo - Sýkora, Hušbauer (82. Barák), Ngadeu, Zmrhal (72.Tecl) - Škoda, Mešanovič (63. Van Buren). Trenér: Šilhavý.
Teplice: Chudý - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Soungole, Kučera - Fillo, Hora, Vošahlík (85. Vachoušek) - Červenka (77.Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: