Hlavní obsah

Ztráta Slavie! Remizovala v Liberci, do čela může jít Plzeň. Boleslav padla

Aktualizováno

Třemi sobotními zápasy pokračovalo 21. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Nejprve hrály Teplice s poslední Příbramí a zvítězily hladce 3:0. Vedoucí Slavia ztratila body remízou 1:1 v Liberci, což znamená, že v neděli se může do čela vrátit Plzeň. Mladá Boleslav byla favoritem na Slovácku, to však poprvé od srpna doma zvítězilo - 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jaromír Zmrhal skóruje v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Režie bitvy o titul se může změnit. Fotbalisté Plzně teď vědí, že pokud vyhrají všechny své zápasy, obhájí mistrovský titul! Na vedoucí sešívané ztrácejí dva body a nedělní dohrávku v Karviné mají k dobru.

Slavia přitom začala pod Ještědem dobře, díky Zmrhalovi šla do vedení. Potom však zahodila spoustu šancí a za to zaplatila. Ještě do přestávky vyrovnal Ekpai a z velkého tlaku ve druhé půli už Pražané nic nevytěžili. Pro derby se Spartou navíc přišli o vykartované Bořila a Sýkoru.

Teplice si upevnily svou pozici v horní polovině tabulky. Poslední Příbram pro ně byla snadnou kořistí. Severočeši získali již do přestávky dvoubrankové vedení, trefili se Nivaldo a Hora. Po přestávce tři body pojistil Červenka.

Mladá Boleslav minule porazila Spartu a v lize vyhrála poprvé po 9 kolech. Teď ovšem dopřála ukončení dvou sérií také svému soupeři. Slovácko zvítězilo 2:1, takže vyhrálo doma poprvé od srpnového duelu s Bohemians a sedmi následných marných pokusech. Středočechy navíc zdolalo poprvé od září 2012.

Program 21. kola:
Pátek
Sparta - Zlín 0:0
Sobota
Teplice - Příbram 3:0
Branky: 19. Nivaldo, 44. Hora, 56. Červenka
Liberec - Slavia 1:1
Branky: 40. Ekpai - 15. Zmrhal
Slovácko - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 37. Zajíc, 90. Havlík - 4. Přikryl
Neděle
15:00 Hradec Kr. - Brno
15:00 Jablonec - Jihlava
16:30 Karviná - Plzeň
17:00 Bohemians - Dukla

Reklama