Hlavní obsah

Chuligáni se Spartě prodraží. Kvůli nim zavřou část stadiónu, klub platí znovu sto tisíc

Aktualizováno

Trest už by si snad mohli vyplnit předem... Fotbalová Sparta již druhý týden po sobě zaplatí za výtržnosti svých fanoušků 100 tisíc korun. Minule kvůli přerušení utkání v Mladé Boleslavi, tentokrát za stejný prohřešek v domácím duelu se Zlínem. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace tedy přitvrdila a potrestala Spartu navrch ještě uzavřením části stadiónu pro příští domácí zápas s Brnem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Letenský kotel při zápase Sparty se Zlínem.

Článek

Použití pyrotechniky a její vhození na hrací plochu s přerušením utkání přijde Spartu draho. Disciplinární komise ji potrestala za porušení povinnosti pořádajícího klubu v utkání se Zlínem nejen peněžitou pokutou ve výši 100 tisíc korun, ale také trestem uzavření části stadiónu na jedno domácí utkání. Jedná se o sektory H 37 až H 41 a D 45 až D 50.

„Následky opakovaného použití pyrotechniky, která reálně mohla ohrozit zdraví diváků, a hlavně jejího vhození na hrací plochu, s následným přerušením utkání, musí nést nejenom pořádající klub, ale konečně i samotní fanoušci," poukazuje Richard Baček, předseda komise.

Došlo také na druholigový šlágr Opava - Baník Ostrava. Domácí opavský klub dostal pokutu 50 tisíc korun za hučení na hráče - cizince, kvůli němuž rozhodčí přerušil utkání. Baník pak stejnou částku zaplatí za vhození pyrotechniky na hrací plochu.

„Disciplinární komise může trestat pouze jednání, ke kterému dojde v areálu stadiónu v souvislosti s utkáním. Výtržnosti, ke kterým došlo ve městě Opava, trestat disciplinární komisí nelze," vysvětluje Baček.

Tresty padly i za chování fanoušků během duelu Karviná - Plzeň. Karviná zaplatí 50 tisíc korun za použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu. Viktoria pak 30 tisíc korun za pokřik fanoušků „Jude Slavie" a použití pyrotechniky.

Reklama