Hlavní obsah

Jihlava - Slovácko 0:0Jihlava remizovala se Slováckem a od záchrany ji dělí čtyři body

Jihlava

Fotbalisté předposlední Jihlavy remizovali v dnešním utkání 22. kola první ligy se Slováckem 0:0. Domácí Vysočina sice po třech zápasech dokázala bodovat, ale na příčky zajišťující záchranu ztrácí už čtyři body. Slovácko v šestém utkání za sebou neprohrálo, ale popáté z toho remizovalo.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jakub Fulnek z Jihlavy a David Machalík ze Slovácka.

Článek

V prvním poločase se hrál hodně opatrný a nezáživný fotbal. Jedinou výraznou šanci úvodního dějství si připsala Jihlava, když v 35. minutě po zaváhání hostů v rozehrávce se k míči dostal Dvořák a jeho hlavička nadělala brankáři Daňkovi nečekané potíže.

Ve druhém poločase přebralo aktivitu Slovácko, ale po Navrátilově individuální akci zahodil největší šanci utkání Havlík, jenž z otočky ani netrefil branku. Jihlava, která předchozí tři zápasy prohrála s celkovým skóre 2:10, se trápila a Daňka ani jednou neohrozila.

Vysočina tak prodloužila sérii bez vítězství na čtyři zápasy a po překvapivém vítězství čtrnáctého Hradce Králové ve Zlíně (3:1) ztrácí na Východočechy už čtyři body. Poslední Příbram navíc díky výhře nad Bohemians 1905 na Jihlavu ztrácí jen dva body.

22. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Proske - Pochylý, Kubec. ŽK: Urdinov - Reinberk, Daníček. Diváci: 2235.
Jihlava: Hanuš - Urdinov, Rosa, Krejčí, Tlustý - Batioja (63. Ikaunieks), Štěpánek (57. Zoubele), Vaculík, Fulnek (81. Záviška) - Dvořák, Rabušic. Trenér: Bílek.
Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko - Šumulikoski - Navrátil, Daníček, Machalík (68. Tetteh), Havlík (72. Ťok) - Zajíc (84. Koné). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: