Hlavní obsah

Pivarník v Plzni skončil! Mistra do konce sezóny povedou Bečka s Horváthem

Roman Pivarník už není trenérem fotbalové Plzně! Vedení úřadujícího mistra se se slovenským koučem dnes ráno, několik hodin po domácí remíze s Teplicemi, dohodlo na ukončení spolupráce. Společně s ním končí i asistent Tomáš Trucha a kouč brankářů Martin Vaniak. Tým povede dosavadní asistent Zdeněk Bečka, asistovat mu bude Pavel Horváth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Pivarník.

Článek

„V neděli ráno, tedy několik hodin po utkání, jsme se domluvili na ukončení spolupráce s trenérem Romanem Pivarníkem i jeho asistenty Martinem Vaniakem a Tomášem Truchou," oznámil generální manažer klubu Adolf Šádek.

O změně na plzeňské lavičce se mluvilo už na počátku jara, kdy tým ztratil body ve Zlíně (0:0) a prohrál na Slavii. Viktoria podle spekulací médií vábila kouče Pavla Vrbu, o které měla zájem i Sparta. Poté mužstvo sice bodově zabralo, ale jeho herní projev nadále nebyl dobrý. Právě to vadilo managementu nejvíc.

„K nepopulárnímu kroku nás vedl především neuspokojivý herní projev týmu a do určité míry i výsledky v jarní fázi nejvyšší soutěže," vysvětlil generální manažer. Vedením týmu byl pověřený dosavadní asistent Zdeněk Bečka, jenž vedl i nedělní pozápasový trénink. Asistovat na lavičce mu bude Pavel Horváth. „Vzniklou situaci jsme se rozhodli řešit interně i s ohledem na páteční utkání, které nás čeká v Hradci Králové. Chceme být stoprocentně připraveni," uzavřel Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: