Hlavní obsah

Mladý hrdina derby prodloužil smlouvu se Spartou

Aktualizováno

Patřil k hrdinům nedělního derby v Edenu. A nedlouho po bitvě se Slavií dostal na Letné nový kontrakt. Dvacetiletý záložník Michal Sáček prodloužil smlouvu ve fotbalové Spartě do roku 2021.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček ze Sparty oslavuje svůj gól proti Žilině.

Článek

Své role se v derby chopil nadmíru zdatně. Sparťanská záloha i jeho přičiněním přehrávala stejnou formaci Slavie. Odměny se Michal Sáček dočkal vzápětí.

„Rozhodování bylo jednoduché. Za Spartu chce hrát každý a já nejsem výjimkou," libuje si mladý středopolař na klubovém webu po podpisu nové smlouvy.

Dvacetiletého Sáčka přivedl do sparťanského dorostu kouč David Holoubek. Technického a rychlého šikulu mu doporučil Mario Rossi, spolužák z FTVS, který trénuje Hodonín.

Hustopečský rodák Sáček se přes juniorku brzy probil do prvního týmu a nyní zažívá zásadní sezónu dosavadní kariéry. Usadil se v letenském áčku, nastupuje v základní sestavě a připsal si i několik startů v Evropské lize. V domácí nejvyšší soutěži nastoupil v sedmi zápasech, v Evropě v pěti. V devíti přípravných zápasech vstřelil dvě branky.

„Sezóna pro mě byla skvělá. Dostal jsem se do áčka a teď v poslední době hrávám, takže doufám, že mi to vydrží," říká záložník.

Během nedávné reprezentační přestávky se poprvé představil v českém národním týmu hráčů do 21 let a bude bojovat o nominaci na nadcházející evropský šampionát.

Reklama

Související témata: