Hlavní obsah

Sparta hájí třetí příčku, po derby jde na remízového krále

Upevnit si třetí příčku, místa před sebou teď nemají v dosahu. Fotbalisté pražské Sparty mají před utkáním 23. ligového kola s Brnem jasno. Chtějí navázat na zlepšený výkon v derby na Slavii a ukončit třízápasovou sérii bez výhry. Především budou muset překonat defenzívu Zbrojovky, která již čtyřikrát za sebou remizovala 0:0...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Matěj Pulkrab dává gól v podzimním utkání v Brně.

Článek

Sparta ztrácí po sobotě třináct bodů na Plzeň a dvanáct na Slavii. Teď aby se koukala spíš za sebe, kde se k ní čtvrtá Mladá Boleslav přiblížila už na dva body.

„Bodů ve hře je pořád dost. Chceme hrát o poháry, navíc nás čeká utkání s Plzní, které bude bezpochyby hodně sledované. Výkonem v derby bychom se měli odrazit k lepším zítřkům. Teď nás čeká domácí zápas s Brnem, kde musíme navázat na dobrý výkon, ale tentokrát už neoddiskutovatelně za tři body," zdůrazňuje záložník Lukáš Vácha, který však bude kvůli čtyřem žlutým kartám chybět.

Brno je se 14 nerozhodnými výsledky remízovým králem ligy.

Na Řezníčka si dají pozor

„Pár jejich posledních zápasů jsem viděl. Mají zkušenou záložní řadu, na hrotu dobře známe Řezňu (Řezníčka). U nás se určitě bude chtít ukázat. Já ale doufám, že v bezgólovém snažení zůstanou, my navážeme na derby a zvítězíme," přidává se exbrněnský stoper Mario Holek.

Doma Sparta se Zbrojovkou už 7 ligových zápasů neprohrála při skóre 21:1.

„Sparta je po příchodu trenéra Rady nečitelnější. Jisté ale je, že nás čekají osobní souboje spojené s nátlakovou hrou. Tyto věci trenér Rada preferuje. V derby se Slavií podala nadstandardní výkon. Byla lepším týmem, přišla o výhru až v závěru z chybně nařízené penalty," uvědomuje si Svatopluk Habanec, trenér Brna.

Zápas Sparta - Zbrojovka se hraje v neděli od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: