Hlavní obsah

Teplice předvádějí na jaře ofenzivní fotbal. Jsem rád, že se nám daří, těší trenéra Šmejkala

Teplice

Už na deset kol v řadě protáhli fotbalisté Teplic svoji prvoligovou sérii zápasů, v nichž bez ohledu na výsledek pokaždé skórovali. Ke třem duelům z konce podzimu přidali sedm utkání v jarní části. Není divu, že ofenzivní fotbal těší nejen teplické fanoušky, ale kvituje jej i trenér Daniel Šmejkal. „Jsem rád, že se nám daří,“ glosoval kouč vítězství nad Libercem 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Výhra nad Příbramí 3:0, remíza v Plzni 2:2 a následně další střelecká úspěšnost proti libereckému Slovanu. Jaké z toho máte pocity?

Hodnocení bych shrnul do věty, že jsme šťastní za zvládnutí dalšího zápasu. Liberec je silným týmem, přesto se nám povedlo ujmout se vedení až na 2:0. Někdy to vypadá, že je rozhodnuto, ale nebylo. Pak jsme dostali kontaktní branku, soupeř šel sám na brankáře. V závěru jsme přidali další gól. Ale předtím okolo šedesáté minuty jsme měli obrovské štěstí, že jsme neinkasovali podruhé. Kluci nechali na hřišti všechno a dopadlo to úspěšně.

Na fotbal v teplickém podání se momentálně hezky dívá. V čem vězí proměna?

Na jaře nám to jde, ale čím to je, nevím (úsměv). Podařil se vstup do sezóny a vážíme si každého utkání, které zvládneme.

Proti Liberci musel defenzivní záložník Ljevakovič zaskakovat na postu stopera. Byla to komplikace v sestavě při absenci Jeřábka?

Ljevakovič podal velmi dobrý výkon. Potvrdil, že zastane i pozici ve středu obrany, kde ale už i předtím několikrát nastoupil.

Po čtyřzápasové nucené pauze se vrátil do branky Tomáš Grigar. Měl jste těžké rozhodování mezi ním a Martinem Chudým?

Grigar je pro nás brankářem číslo jedna. Martin Chudý v předešlých kolech odvedl také kvalitní práci, ale dali jsme znovu přednost Grigarovi.

Na podzim se v teplickém dresu střelecky prosazoval David Vaněček se šesti góly, na jaře od něj pomyslnou štafetu převzal Marek Červenka už se čtyřmi brankami.

Jsem rád, že to tam útočníkům v sezóně padá. Dřív měl formu Vaněček, teď Červenka. Ještě od nich ale nějaké góly potřebujeme (úsměv). Marek Červenka na podzim nedostal pořádnou příležitost, ale vydržel pracovat. Po zimní přestávce se chopil šance v sestavě a je platným hráčem.

Co říkáte na diváckou kulisu v Teplicích?

Fanoušci nám i proti Liberci pomohli zvládnout krizové momenty. Snad jsme se jim pak odměnili. Celková atmosféra byla pozitivní a jen si přejme, aby to vydrželo.

Reklama

Související témata: