Hlavní obsah

Mrzí mě zranění i výsledek z Teplic, ale bojujeme dál, říká liberecký kapitán Kúdela

Teplice

Byl to pro něj v Teplicích smolný zápas. Hned ze dvou důvodů. Jednak už v prvním poločase kapitán libereckých fotbalistů Ondřej Kúdela odstoupil pro zranění, navíc Slovan Liberec prohrál 1:3. „Obojí mě mrzí, ale musíme dál bojovat,“ poznamenal zkušený stoper v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Kúdela z Liberce a Tomáš Wágner z Karviné.

Článek

Po utkání panoval všeobecný názor, že vaše nucená absence od čtyřicáté minuty udala ráz zápasu. Jak souboj hodnotíte?

Přiznám se, že jsem zbytek střetnutí poté, co jsem musel vystřídat, prakticky neviděl. Ležel jsem na stole v šatně v péči fyzioterapeutů, kteří se starali o moji nohu. Odstoupil jsem za stavu 0:0. Rád bych na hřišti zůstal a přál jsem si, aby to šlo. Ale asi bych se vyloženě trápil a je lepší, když přijde čerstvý a zdravý hráč.

Bylo těžké takhle prožívat utkání?

Člověk slyší v útrobách stadiónu jen ohlas z tribun. O to víc lituji, že jsem tam nemohl být. Potýkáme se s marodkou, někdy se to tak sejde.

Vám se ale v sezóně zdravotní problémy dosud vyhýbaly.

Je pravda, že ještě na podzim jsem odehrál za Mladou Boleslav všechny zápasy. A shodou okolností jsem se teď zranil v libereckém dresu. Doufám, že to nebude nic vážného. Budu dělat maximum, abych po rentgenu a kontrolách byl co nejdříve v pořádku.

Máte i roli kapitána, to je pocta, že?

Jsem jen zaskakující kapitán. Tím pravým je Milan Baroš. Určitě si ale vážím toho, že jsem dostal kapitánskou pásku. Je to snad nějaká odměna, ale beru to i tak, že mám za tým větší zodpovědnost. My se ale celkově neohlížíme v tabulce nahoru ani dolů. Naším cílem je co nejvíc bodovat.

Reklama

Související témata: