Hlavní obsah

Fotbal nás baví, libuje si nový teplický střelec Červenka

Fotbalové Teplice našly nového a hodně nečekaného kanonýra. Nevídaným způsobem se na jaře prosazuje útočník Marek Červenka. Střelecky se uvedl hned při svém prvním startu při zápase v Mladé Boleslavi a poté skóroval ještě třikrát, z toho pokaždé v posledních třech kolech. Trefil se do sítě Příbrami, v Plzni a proti Liberci. Takže během šesti utkání, do nichž nastoupil, zaznamenal čtyři góly. „Cítím pohodu,“ svěřil se Červenka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický Červenka dává vedoucí gól v Plzni.

Článek

V zápase s libereckým Slovanem jste otevřel skóre a tím nastartoval Teplice k vítězství 3:1...

Byl to asi můj nejlehčí gól. Těžko říci, zda by míč skončil v síti, kdybych ho nezasáhl. Ale prostě jsem jistil střelu Martina Filla.

Čemu vděčíte za jarní formu?

V mužstvu je pohoda, daří se nám vyhrávat. Fotbal nás baví, máme chuť do hry. Jestli dám gól, jenom dobře, ale důležité je, když sbíráme body jako tým.

Jste spokojen se svou střeleckou bilancí?

V každém zápase jsem mohl pár věcí udělat lépe. Třeba v závěru utkání s Libercem mě v závěru chytaly křeče, což mě mrzí.

Sleduje vaše počínání váš bratr, hokejový reprezentant Roman Červenka?

Často spolu mluvíme. Když dám gól, tak si zavoláme. Na fotbale v Teplicích ještě nebyl, ale chtěl jet minule do Plzně, kde jsme hráli. Nakonec se díval jen v televizi. Ale vím, že Roman fandí ve fotbale Teplicím a v hokeji Chomutovu, kde ještě loni působil.

Reklama

Související témata: