Hlavní obsah

Zbrojovka by ráda následovala Kometu. Nejdřív však musí získat klid

Hokej jim teď trochu odlehčuje situaci. Brno žije postupem Komety do finále play off, fotbalisté Zbrojovky tak nejsou v bitvě o ligovou záchranu až tak na očích. „Chceme, aby se tak velké město povzneslo v obou sportech. Jsme na nějaké cestě. Máme ještě sedm zápasů před sebou a výkonem jako na Spartě se chceme hnát za body. Pak se zase připravíme na další sezónu,“ říká trenér Svatopluk Habanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Řezníček z Brna a Mario Holek ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Zbrojovka prohrála na Spartě 2:3 a zůstala šest bodů nad hranicí sestupu. Na Letné ukončila dvě série - Brňané po pěti zápasech (a 525 minutách) inkasovali, po čtyřech duelech pak skórovali.

„Škoda, brankář Koubek nám chytil aspoň tři tutovky. V týdnu na zakončení hodně dbáme, věnujeme se mu třikrát, čtyřikrát. Dlouho jsme nemohli dát gól - a na Spartě jich mohlo být klidně i šest," lituje kouč Svatopluk Habanec.

Moc dobře ví, že jeho mužstvo propáslo ideální šanci v Praze zabodovat.

„Byli jsme svědky rušného utkání, z hlediska šancí i produktivity. Trochu nás zaskočila první branka, bohužel jsme inkasovali ze standardní situace. Potom si troufnu říci, že jsme minimálně 50 minut byli lepším týmem. Bylo však trestuhodné, co jsme byli schopní zahodit. Neproměnili jsme šest, sedm šancí, což nás srazilo. Proto si neodvážíme minimálně bod," líčí průběh zápasu.

„Mohli jsme i vyhrát. Výkon byl dobrý, ale bodově to nevyšlo, což nás sráží. Máme se však čeho chytit, nyní nás čekají dva domácí zápasy, které musíme zvládnout i bodově. Že neděláme body, je hlavní kaňkou jara," poukazuje Habanec před duely s Jabloncem a Mladou Boleslaví.

Reklama

Související témata: