Hlavní obsah

Krondlova zpráva nezapadla! Šádek musí kvůli nepřístojnostem před disciplinárku

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s generálním ředitelem fotbalistů Plzně Adolfem Šádkem pro nevhodné chování v utkání s Teplicemi. Delegát zápasu Václav Krondl do zápasi uvedl, že činovník Viktorie vulgaritami častoval nejen rozhodčího Pavla Julínka, ale i samotného Krondla - a také celou komisi rozhodčích, jejímž je Krondl členem. Po zápase prý Šádek delegátovi dokonce vyhrožoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský generální manažer Adolf Šádek během utkání s Teplicemi.

Článek

Krondlova zpráva vzbudila poprask. Pro Ligovou fotbalovou asociaci (LFA) jde o prekérní situaci. Od probíhající sezóny převzala od FAČR řízení soutěže, v gesci má i disciplinární komisi. Šádek je přitom vedle své klubové funkce také místopředsedou LFA za 1. ligu...

„Co se týče těchto událostí, s jistými indiciemi pracujeme. Prověřujeme je, vyžádali jsme si další podklady a informace - a zatím jsme se ohledně dalšího postupu nerozhodli," ujistil minulý týden předseda disciplinární komise Richard Baček, že jeho tribunál případ registruje.

Nyní disciplinárka oznámila, že s Šádkem zahájila řízení pro nevhodné chování ve zmíněném utkání 22. ligového kola.

Slavia i Sparta zaplatí za fanoušky 120 tisíc korun

V dalších případech už verdikt vynesla. Slavii a Spartu shodně potrestala pokutou 120 tisíc korun za výtržnosti fanoušků v pražském derby. Šlo především o použití pyrotechniky, neslušné pokřiky, vhazování předmětů na hrací plochu a v případě letenských příznivců také o poškození zařízení stadiónu.

Hradec Králové zaplatí za nesportovní chování svých fanoušků (hučení na hráče) a použití pyrotechniky ve Zlíně pokutu 70 tisíc korun. Asistenta trenéra Liberce Zdeňka Houšteckého pak komise potrestala za neukázněné chování a opuštění technické zóny, které vedlo k vykázání na tribunu, pokutou 5 tisíc korun.

Stopku na dva zápasy za osm žlutých karet dostali Dame Diop (Zlín) a Jakub Šural (Brno), jedno kolo vynechají Pavel Košťál (Karviná), David Limberský (Plzeň), Jakub Podaný (Dukla), Jiří Janoušek (Hradec Králové), Petr Mareš (Mladá Boleslav), David Vaněček, Aleksandar Šušnjar (oba Teplice) a Roman Květ (Příbram). Liberecký Roman Potočný si kvůli vyloučení v Teplicích nezahraje dokonce ve třech zápasech.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články