Hlavní obsah

Slavia vyhrála a je před Plzní. Dukla se rozjela, s Jihlavou je zle

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 25. kole první ligy na půdě Slovácka 2:0 a dostali se do čela tabulky před Plzeň. K dobru na ni mají dva body, Západočeši ovšem v tomhle kole ještě budou hrát nedělní utkání na Spartě. Dukla v dalším pátečním střetnutí porazila Jihlavu 4:1, hostům se nepovedlo opustit zónu sestupu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Škoda a Ruslan Mingazov ze Slavie se radují z gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Slovácko slávistům zdatně vzdrovalo, ale Ruslan Mingazov přece jen ke skórování už v první půli  vyzval Milana Škodu. Nejlepší ligový střelec zaznamenal už patnáctou branku v sezóně. Po změně stran pojistil výhru hostů v 84. minutě Simon Deli. Slavia prodloužila svou úspěšnou sérii už na 21 zápasů bez porážky.

Jihlava při sobotním debutu trenéra Josefa Jinocha doma nečekaně porazila Spartu 1:0 a zdramatizovala boj o záchranu. V tabulce ztrácela už jen bod na čtrnáctý Hradec Králové, ale tentokrát na zisk nedosáhla. Poslední venkovní výhry přitom Jihlavští dosáhli loni v březnu právě na půdě Dukly. Dnešní zápas dobře rozehráli, vedli od páté minuty, ale Pražanům se povedl bleskový obrat.

Páteční program 25. kola ePojisteni.cz ligy:
Dukla - Jihlava 4:1
Branky: 17. a 54. Miloševič, 15. Kušnír, 29. Holenda - 5. Hronek
Slovácko - Slavia 0:2
Branka: 31. Škoda, 83. Deli

Reklama

Související témata: