Hlavní obsah

Plzeňský kapitán Hubník: Sparta chtěla asi víc, titul ale ztracený není

Praha

Byl pořádně zklamaný. Plzeň na Letné nejen prohrála a podala bezkrevným výkon, navíc 5 kol před koncem přišla o pozici lídra. Kapitán Viktorie Roman Hubník dobře ví, že s obhajobou titulu už to bude složité. Nicméně dvoubodovou ztrátu na Slavii nepovažuje za nezlikvidovatelnou.

Roman Hubník o prohře se SpartouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Neřekl bych, že je to klíčová porážka v boji o titul. Ještě zbývá pět zápasů. Ale zkomplikovali jsme si to, když Slavia vyhraje pět zápasů, má titul. Věřím však, že ještě ztratí a třeba se bude rozhodovat v závěrečném kole," řekl Hubník.

Pro muže se srdcem bojovníka musel být pohled na vlažné vystoupení Viktorie na Letné o to smutnější. „Chyběla nám větší odvaha dopředu. Byli jsme všude pozdě, zápas nám vůbec nesedl. Sparta zaslouženě vyhrála," konstatoval hořce 32letý stoper.

Přitom Plzeň mohla jít zkraje zápasu do vedení, když se reprezentační útočník Krmenčík řítil sám na branku. Jenže šanci nedal. „To je kdyby. Prostě rozhodly dvě situace ze závěru prvního poločasu, které jsme nezvládli. Sparta chtěla asi víc. My jsme měli velké problémy v soubojích," uvedl Hubník s tím, že bouřka v kabině se o přestávce nekonala.

„Říkali jsme si, že musíme zjednodušit hru. Abychom se vyvarovali ztrát, po kterých měl soupeř šance. O něco jsme se zlepšili, ale s výsledkem jsme už nic neudělali," podotkl Hubník.

Nad startem obránce, se kterým stojí a padá plzeňská defenzíva, visel velký otazník. Kvůli naraženým žebrům nedohrál minulý zápas se Slováckem, poprvé trénoval až v sobotu. Nakonec se rozhodl jít do boje, byť jej bolest očividně limitovala.

„Trenérům jsem řekl, že jsem připravený. Jsem rád, že jsem to jakžtakž zvládnul. V první půli jsem do žeber dvakrát dostal, v každém souboji jsem to cítil. Ale neomezovalo mě to," pověděl Hubník. Nyní bude mít na doléčení čas, kvůli karetnímu trestu bude stát v následujícím domácím duelu s Duklou.

Reklama

Související témata: