Hlavní obsah

Svátek práce ve stachanovském duchu. Juliš čtyřmi góly hlásí návrat

Praha

Kádrové problémy na Letné neberou konce. Jako by fotbalistům Sparty nestačila rozsáhlá marodka, v Příbrami přišli také o Josefa Šurala. Jarní tahoun týmu tam sice dal dva góly, ale viděl také čtvrtou žlutou kartu. V příštím kole proti Liberci tak Letenským nejspíš přijde vhod Lukáš Juliš. Dvaadvacetiletý útočník se vrací po zranění a v utkání juniorky nasázel Příbrami čtyři góly!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš ze Sparty Praha se raduje z gólu proti Liberci.

Článek

Svátek práce oslavil vydařeným dílem ve stachanovském duchu. Sparťanská juniorka na Strahově rozstřílela Příbram 8:0 a posila z áčka zazářila. Lukáš Juliš, který se přišel rozehrát, stihl za úvodní půlhodinku vstřelit čtyři góly! Jednou si pomohl proměněnou penaltou.

„Zápas přesně pro něj. Míče za obranu, dostat je do šestnáctky, kde může z jednoho nebo dvou doteků zakončit, prostě ideální podmínky. Ve svých šancích si počínal velmi zkušeně, odehrál výborný zápas," chválí útočníka trenér Michal Horňák.

„Takový zápas jsem si ani nepředstavoval. Tolik gólů jsem dal hlavně díky svým spoluhráčům. Jeden z penalty, ostatní po skvělých pasech od kluků. Takové šance jsem prostě peroměnit musel," líčí Juliš na klubovém webu.

V minulých týdnech rozšířil početnou sparťanskou marodku. Od únorového duelu v Jablonci stihl jen jednu minutu v derby na Slavii a pak až závěrečnou čtvrthodinku v pátečním utkání v Příbrami.

„Pro sebevědomí ideální. Čtyři střely, čtyři góly. Důležité je, že jsem se na hřišti i po pauze cítil dobře a nic mě nebolelo. Snad se to celé přenese i do zápasů s áčkem," doufá Juliš.

Vrací se v pravou chvíli, protože trenér áčka Petr Rada bude muset v nedělním duelu s Libercem nahradit potrestaného Josefa Šurala, který v posledních kolech táhl sparťankou ofenzívu.

Juniorská liga - 26. kolo:
Sparta Praha - 1. FK Příbram 8:0 (6:0)
Branky: 8., 15., 26. z pen. a 32. Juliš, 40. a 80. Havelka, 12. Císařovský, 53. Čermák.

Reklama

Související témata: