Hlavní obsah

Jihlava - Příbram 1:1Příbram po devíti letech sestupuje, Jihlava jásá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hronek 1 : 0
87. Štěpánek (vlastní) 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami sestupují z první ligy, ve které hráli nepřetržitě od roku 2008. V předposledním kole v přímém duelu o záchranu jen remizovali 1:1 v Jihlavě, na kterou tak ztrácí pět bodů a sestup už nemohou odvrátit. Jihlavu, která se zachránila v páté sezoně po sobě, poslal do vedení Petr Hronek, hosté už jen v závěru srovnali po vlastní brance Davida Štěpánka.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Davis Ikaunieks, Marin Popovič a Jani Urdinov z Jihlavy se radují z udržení v první lize.

Článek

Jihlava do klíčového zápasu vstoupila výborně, protože už po šesti minutách hry šla do vedení. Roh z kopačky kapitána Vaculíka poslal hlavou přesně k pravé tyči Hruškovi branky záložník Hronek.

Vyrovnat nepříznivý vývoj skóre mohl po kombinaci Kukuce s Rezkem hned z protiútoku Suchan, ale jeho střelu dokázal vyrazit Rakovan. Gólovou akci Příbrami zastavil faul na domácího Dvořáka.

Příbram se radovala z vyrovnání v 29. minutě, když míč skončil v síti po teči domácího stopera Krejčího, ale sudí branku neuznali pro ofsajd Rezka. Jinak ale Středočeši nebyli nijak nebezpeční. Naopak to mohla být Jihlava, kdo mohl po půlhodině hracího času jít do dvoubrankového vedení. Krejčí poslal na 35 metrů přesný pas na Hronka, který ale sám ve velkém vápně placírkou vůbec netrefil příbramskou branku.

V závěru prvního poločasu mohla Příbram srovnat, když Kukecův centr z rohu sice vyrazil Rakovan, ale ke střele se dostal Tomáš Pilík, který ale pálil mimo tři tyče domácí svatyně. Po přestávce to dlouho vypadalo, že jediným ohrožením branky bude nepříliš přesný pokus Kukece z 35 metrů.

Definitivní jistotu záchrany Vysočině mohl 13 minut před koncem dát Rabušic, ale jeho pokud po přihrávce Hronka jen orazítkoval tyč příbramské branky. Domácí se zaměřili na defenzívu, hosté se tlačili dopředu, ale dlouho nedokázali najít recept na obranu Jihlavy.

Až tři minuty před koncem vyrovnali, když si vlastní gól vstřelil Štěpánek, který si ve skluzu srazil míč do vlastní svatyně po Kukecově střílené přihrávce do vápna. Příbram už si ale potřebnou výhru nevybojovala a míří o soutěž níže.

29. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)
Branky: 7. Hronek - 87. vlastní Štěpánek. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Koval. ŽK: Hronek, Krejčí, Dvořák, Urdinov - Rezek. Diváků: 3245.
Jihlava: Rakovan - Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov - Vaculík, Hronek (87. Záviška) - Fulnek (71. Rabušic), Ikaunieks, Popovič (62. Batioja) - Dvořák. Trenér: Jinoch.
Příbram: Hruška - Kvída, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Tregler - P. Pilík, Kukec, T. Pilík, Rezek - Suchan (68. Ayong). Trenér: K. Tobiáš.

Reklama

Související témata: